Taymur

Ballademageren Miko elsker at få ekstra opmærksomhed fra sine passere - så længe de ikke prøver at lære ham noget.

 

Miko fik en hård start på livet

Som helt lille baby blev Miko holdt fanget som kæledyr i et bur. Da han blev reddet, var han helt dehydreret og havde sår på hænder og fødder. I starten havde han svært ved at have tillid til mennesker, og han holdt sig meget for sig selv i Vuggestuen. I naturen ville Miko have holdt sig tæt på sin mors krop i den alder, så der er ikke noget at sige til, at han var indadvendt og sky. Men det ændrede sig.


Kærlig pleje hjalp ham på rette vej

Masser af omsorg fra personalet på Nyaru Menteng har vendt Mikos triste skæbne. Med tiden bliver han mere og mere fræk og drilagtig. For at tiltrække opmærksomhed kan han finde på at række tunge af passerne, hvilket altid får dem til at smile. Han kan også finde på at løbe væk fra dem, hvis han ikke kan lide dem. I det hele taget elsker han at få ekstra opmærksomhed fra personalet - bare de ikke forsøger at lære ham noget.

 
 

Stærkere end sine jævnaldrende

Vi er ikke i tvivl om, at Miko vil komme til at klare sig godt som vild orangutang-han. Flere gange har han sprunget en gruppe over i Skovskolen, fordi han er så stærk og dominerende. Han har også fået øgenavnet “gorillaen” af Lone Dröscher Nielsen. Meget atypisk for orangutanger bevæger han sig rundt på knoerne frem for på flade hænder, så hans bryst er skudt frem, og han synes endnu større end legekammeraterne. Dagen, hvor han bliver en dominerende han og skal kunne klare sig selv i regnskoven, nærmer sig.

Hvis du adopterer Miko, kan du følge ham på hans videre vej fra centeret til den vilde regnskov. Du er sammen med alle vores andre støtter med til, at orangutangerne får mad og pleje, og at der er bevarede regnskovsarealer, som de kan sættes ud i. Sådan kan vi redde orangutangen som art.
 
 
 

Fakta om Taymur

Ankomst: September 2017

Alder ved ankomst: 3 år

Miko er Skovskolens ballademager. Han er meget stærk og altid god til at stjæle lidt mad fra de andre orangutanger, når de mindst venter det. Eller også klynger han sig til passernes ben og kigger på dem med sine store øjne, indtil de forbarmer sig og giver ham lidt ekstra mælk.

Det får du som adoptant

  • Et adoptionsbevis og et billede af din orangutang.
  • En opdatering hvert kvartal hvor du hører, hvordan Miko har udviklet sig siden sidst.
  • Videoer og billeder med din orangutang.
  • Et nyhedsbrev hvor du får de seneste nyheder fra Borneo og resultaterne fra arbejdet med at redde den kritisk truede orangutang.

Det gør du som adoptant

  • Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper din egen orangutang, men også alle de andre orangutanger på centeret.
  • Du redder forældreløse orangutanger og sikrer dem et regnskovshjem, som de kan vende tilbage til.
  • Du støtter driften af verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger.

 

Galleri med Taymur