Ben

Ben er den eneste orangutang på centeret nogensinde, der har fundet på at fore sin rede med papaya-skaller og spiselige blade. Problemet er bare, at han ikke kan lade være med at spise reden bagefter.

 

Mor kunne ikke tage sig af ham

Ben er født på Nyaru Menteng. Det er der ikke andre orangutanger i adoptionsprogrammet, der er. Desværre kunne hans mor ikke tage sig af ham, hvilket somme tider sker for orangutanger, der har været ude for voldsom stress tidligere i deres liv. Ben blev dehydreret og kunne ikke amme hos sin mor, så derfor måtte personalet på centeret skride til handling og passe ham. Heldigvis tog han godt imod plejen og tog hurtigt på i vægt.


Blide, bekymrede Ben

Ben er ikke centerets mest frembrusende orangutang. Han får hurtigt en bedste ven, Wigly, som han kan holde sig til og lære fra. De to hænger sammen som ærtehalm - de holder ikke bare i hånd, men har armene slynget rundt om hinanden. Hvis Wigly af og til leger med andre, sætter Ben sig hen til en babysitter og leger stille ved hendes fod. Når Wigly kommer tilbage, lyser Bens øjne op, og han tør igen være udadvendt og lege med de andre.

 

Skovskolens bedste drilletrick

Men Ben fortsætter støt og roligt sin udvikling mod at blive mere selvstændig og modig. Personalet kan se det i hans opførsel. Han opfinder for eksempel en sjov leg, hvor han prikker en passer bagfra, inden han snurrer rundt og stikker af. Og så er han den eneste i hele Nyaru Mentengs historie, der finder på at fore sin rede med papaya-skaller og spiselige Kala-blade. Problemet er bare, at han ikke kan modstå fristelsen til at begynde at spise sin madras, når den endelig er lavet.

Hvis du adopterer Ben, er du med til at hjælpe ham tilbage til livet som en vild orangutang i regnskoven. Du vil modtage opdateringer med billeder og videoer, så du kan følge med i hans liv og udvikling. Vi glæder os til at følge hans vej fra bekymret unge til drilagtig orangutangvoksen.
 
 
 

Fakta om Ben

Ankomst: Født på ø-universitet den 20. maj 2010

Alder ved ankomst: 0 år

Ben var forsigtig i starten, men er blevet en rigtig drillepind. Han kan finde på at blokere vejen ud til Skovskolen for de andre orangutanger - eller han sniger sig ind på personalet, prikker dem bagfra, snurrer rundt og løber hurtigt væk igen.

Det får du som adoptant

  • Et adoptionsbevis og et billede af din orangutang.
  • En opdatering hvert kvartal hvor du hører, hvordan Ben har udviklet sig siden sidst.
  • Videoer og billeder med din orangutang.
  • Et nyhedsbrev hvor du får de seneste nyheder fra Borneo og resultaterne fra arbejdet med at redde den kritisk truede orangutang.

Det gør du som adoptant

  • Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper din egen orangutang, men også alle de andre orangutanger på centeret.
  • Du redder forældreløse orangutanger og sikrer dem et regnskovshjem, som de kan vende tilbage til.
  • Du støtter driften af verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger.

 

Galleri med Ben