Borneos regnskov forsvinder

Engang var hele Borneo dækket af frodige regnskove med masser af plads til Borneos unikke dyre- og planteliv. Desværre er det ikke længere tilfældet. Siden 1973 er 40 procent af Borneos regnskov blevet ryddet til fordel for blandt andet oliepalmer, og Indonesien er nu det land i verden, med tredjeflest truede dyrearter. En af disse er orangutangen, som deler 97 procent af dens DNA med mennesket. Hjælp med at beskytte og genplante regnskoven her >>

En stor trussel mod orangutangen 

Rydningen af Borneos regnskov er en stor trussel mod orangutangerne og de andre dyr og mennesker som bor i regnskoven. I løbet af de sidste 60 år er halvdelen af Borneos orangutanger forsvundet, og det estimeres, at der hvert år dør mellem 2.000 til 3.000 orangutanger som følge af, at Borneos regnskov og orangutangernes hjem ryddes. Hvis afskovningen af Borneos regnskov fortsætter med den nuværende hastighed, regner man med, at hele 86 procent af Borneos orangutanger vil være forsvundet ved udgangen af 2025. Du kan hjælpe de orangutanger, som mister deres regnskovshjem eller bliver taget som kæledyr. Adoptér en orangutang her >>

Menneskeskabte skovbrande hærger Borneo

Hvert år hærges Borneo desuden af skovbrande, der ofte er startet af mennesker, som brænder jorden for at forberede den til nye afgrøder eller rydde skovområder til oliepalmeplantager. Desværre løber disse brande ofte ud af kontrol og spreder sig med lynets hast til den omkringliggende regnskov, med katastrofale konsekvenser for regnskoven og dyrene.

Beskyttelse og genplantning af regnskoven

Red Orangutangen beskytter og genplanter Borneos regnskov i samarbejde med lokalbefolkningen. Eksempelvis fik vi 2011 beskyttet et delvist ødelagt regnskovsområde på størrelse med Fyn. Regnskovsområdet ligger på den centrale del af Borneo og er hjem for en af de største tilbageværende vilde orangutangpopulationer med 3.000 individer. Vi arbejder med at genetablere områdets økosystem, og vi planter nye træer i de områder som nåede at blive ødelagt af palmeolievirksomheder.

Du kan hjælpe med at beskytte og genplante Borneos regnskov. Bliv SOS Borneo partner her >>

Mikkel Beha besøger Borneo

I sæson fire af "Kurs mod fjerne kyster" besøger Mikkel Beha og familien flere af Red Orangutangens projekter på Borneo og sætter fokus på Borneos regnskov og orangutangernes situation. Første program sendes den 21. februar kl. 20:00 og andet program den 28. februar kl. 20:00.

Læs mere om Mikkel Beha og familiens besøg på Borneo her >>

 

Borneos regnskov forsvinder med alarmerende hast, og regnskoven har brug for din hjælp. Bliv SOS Borneo partner og hjælp os med at beskytte og genplante regnskoven her >>

For hver 50 kroner vi modtager, kan vi plante et træ. Læs mere om vores arbejde med at bevare regnskoven og orangutangernes hjem her >>

Dit bidrag kan sikre den truede orangutangs hjem, Borneos regnskov. Alle bidrag gør en forskel. 

Tak for din støtte! 

 
 

Du kan også give et bidrag via SMS

nullDu kan støtte Red Orangutangens arbejde med at bekæmpe Borneos skovbrande, samt plante ny regnskov. Send en SMS til 1414 med teksten ”Skov” så støtter du med 50 kr*. For din donation på 50 kr. kan Red Orangutangen plante et nyt træ, hvor regnskoven er fældet eller brændt.

*Plus alm. sms takst. Du accepterer samtidig af blive kontaktet af Red Orangutangen.


Vil du læse mere? 

Red Orangutangens regnskovsprogram

Behovet for hjælp til Borneos regnskov er akut, hvis fremtidige generationer også skal have glæde af dem! Siden 1973 er 40 procent af Borneos unikke regnskov forsvundet. For at sikre orangutangen og andre sjældne dyrearters fremtid, arbejder vi derfor aktivt for at bevare og genskabe Borneos regnskov i samarbejde med lokale partnere. 

Læs mere her >>

Afskovning og palmeolie

Produktionen af palmeolie er en af de største trusler mod Borneos regnskove. Oliepalmeplantagerne på Borneo dækker allerede et area svarende til to gange Danmarks størrelse, og Indonesiens regering planlægger at udvide dette område til tre gange Danmarks størrelse inden 2020. Red Orangutangen arbejder for at skabe en miljøvenlig og certificeret palmeolieproduktion.

Læs mere om palmeolie her >>

Adoptér en orangutang

Danskeren Lone Dröscher Nielsen var med til at grundlægge verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger i 1999. Over 500 orangutanger modtager dagligt hjælp på centeret, indtil de kan vende tilbage til regnskoven. Du kan hjælpe nødstedte orangutanger ved at adoptere en orangutang og følge dens udvikling på vej til friheden i regnskoven.

Læs mere om at adoptere en orangutang her >>

 

SMS og Hjælp

nullSend en SMS til 1414 med teksten ”Skov” så støtter du med 50 kr*. For din donation på 50 kr. kan Red Orangutangen plante et nyt træ, hvor regnskoven er fældet eller brændt.

*Plus alm sms takst. Du accepterer samtidig at blive kontaktet af Red Orangutangen.

Støt online

nullDu kan hjælpe Borneo nu. Ved at give et støttebidrag, kan du hjælpe med at beskytte Borneo mod skovbrande og genskabe den ødelagte regnskov.
Støt online her >>