Hvad skal jeg hedde?

Sidste sommer blev denne lille orangutang-unge reddet, efter hun var fundet helt alene i et ødelagt skovområde. I dag har hun det godt som en del af orangutangcenteret Nyaru Mentengs rehabiliteringsprogram. Men hun har endnu ikke fået et navn! Vi har indsamlet over 1.500 navneforslag og er nu nået frem til de to mest populære. Stem på din favorit i den nedenstående formular, og så deltager du også i konkurrencen om en flot T-shirt.

Konkurrencen er afsluttet. Resultatet blev:

Navnekonkurrencen kort

For at finde frem til det helt rigtige navn til hende, har vi valgt at dele navnekonkurrencen op i tre runder:

Runde 1 (6. april - 18. april):

  • I denne runde kan alle komme med deres bud på, hvad hun skal hedde. Både på Facebook og via denne kampagneside.

Runde 2 (19. april til 1. maj):

  • De ti bedste navne udvælges, og man kan stemme på sin egen favorit her på siden.

Runde 3 (2. maj til 8. maj):

  • De to navne med flest stemmer går videre til denne runde, hvor de får lov til at dyste mod hinanden. Det mest populære navn bliver givet til orangutang-ungen efterfølgende.

Ungens historie

Den første juni, 2016, fik Nyaru Menteng et opkald fra en mand, som havde fundet en ensom orangutangunge i et nedbrændt skovområde. Redningsholdet tog straks ud og hentede den lille unge, som viste sig at være en hun-orangutang, der var cirka fire-fem måneder gammel. Se videoen fra redningsaktionen nedenfor;

Straks efter ankomsten til rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng, blev der lavet et grundigt lægetjek af ungen. Desværre viste undersøgelsen, at hun var slemt underernæret og kun vejede 2.3 kilo. Desuden havde hun en række sår på hendes torso og hofter, der ved nærmere undersøgelser viste sig at stamme fra kugler, affyret af et haglgevær. Vi frygter således, at hendes første møde med mennesker har været et trist et, og at disse mennesker har skudt hendes mor, der er død i forsøget på at redde ungen fra kugleregnen.

I dag har hun det godt

Heldigvis er hun med hjælp fra centerets omsorgsfulde personale kommet på højkant igen. I dag er hun en del af rehabiliteringsprogrammet for nødstedte orangutanger, hvor hun lige nu opholder sig i Vuggestuen sammen med de andre orangutang-unger under tre år. Her bliver hun dagligt taget ud til et lille skovområde, hvor hun langsomt kan begynde at udvikle sine evner, så hun en dag kan vende tilbage til regnskoven som en voksen orangutang. Men inden da, skal hun altså have et navn. Og det håber vi, at du vil være med til at bestemme!Kom med dit forslag og deltag i konkurrencen om en T-shirt!

Hver gang du kommer med et navneforslag eller stemmer på din favorit her på siden, deltager du i konkurrence om en flot T-shirt med vores logo på. Til sidst vil vi trække de 10 heldige vindere, som vil få direkte besked via den indtastede emailadresse.


Adoptér en orangutang

På orangutangcenteret Nyaru Menteng får over 500 nødstedte orangutanger hjælp hver dag. Du kan adoptere en orangutang og følge den på dens rejse tilbage til regnskoven.

Adoptér en orangutang her >>

Bevar regnskoven

Red Orangutangen arbejder også med at sikre orangutangernes fremtidige regnskovshjem. Vi beskytter eksisterende regnskov, og genetablerer ødelagte regnskovsområder.

Læs mere her >>

Orangutangunge reddet

Den 12. januar 2017 blev årets første orangutangunge reddet af Nyaru Mentengs redningshold. Den var døden nær af sult, men heldigvis kunne vi nå at redde den.

Læs mere om redningen her >>