Vild orangutang reddet

02-02-2015

Et godt samarbejde med indbyggere i en lokal landsby reddede i januar en ung orangutang fra at omkomme på det østlige Borneo.

I januar lykkes det Red Orangutangens samarbejdspartner at redde og genudsætte en vild orangutang på den østlige del af Borneo, Østkalimantan.

SPISTE AFGRØDER

Indfangning af orangutangen Den unge orangutang havde forvildet sig tæt på landsbyen Nehas Liah Bing. Her spiste den af indbyggernes afgrøder. Heldigvis kontaktede landsbyen de lokale myndigheder. Borneo Orangutan Survial Foundation, som Red Orangutangen arbejder sammen med, rykkede ud med det samme.

DREVET AF SULT

Orangutangen bedøvet

Da redningsholdet ankom til Nehas Liah Bing, var orangutangen løbet ind i skoven. Det tog en hel uge at lokalisere den, og to en halv time at indfange den. Skoven ved landsbyen er ikke stor og intakt nok til at huse orangutanger, og den vilde orangutang var da også både undervægtig og fejlernæret. Det var sult og desperation, der havde drevet den ind i landsbyens marker.

GENUDSAT I STØRRE SKOV

På vej til en ny skov

I Nehas Liah Bing gav landsbyens ældste orangutangen navnet Waang Laas efter en forfader. Dyrlægerne vurderede, at Waang Laas var rask, så orangutangen blev bedøvet, kørt til en større skov og genudsat. Så snart buret blev åbnet, strøg Waang Laas ud og op i træerne.

NATURLIGE FØDEKILDER FORSVINDER

Orangutanger som Waang Laas kommer for tæt på landsbyerne, når deres regnskovshjem og naturlige fødekilder forsvinder. Red Orangutangen støtter derfor arbejdet for at hurtigt at redde og flytte hjemløse orangutanger til nye skovområder.

FRI TIL AT FØRE SIN ART VIDERE

Waang Laas slippes fri

Takket være indbyggerne i Nehas Liah Bing, der kontaktede myndighederne og takket være redningsholdets indsats, kan Waang Laas nu fortsætte sit frie liv, finde den føde, den behøver og føre sin art videre.

Læs mere om redningsaktioner >>

Læs hvordan du kan hjælpe >>


Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER