Etårig orangutang reddet fra sultedøden

02-02-2017

En lille orangutangunge er blevet reddet fra en trist skæbne af Nyaru Mentengs redningshold, som allerede har været ude på årets første redningsekspedition. Til trods for sin hårde skæbne, er hun allerede begyndt at vise tegn på, at hun en dag kan vende tilbage til Borneos regnskove.

Desværre mangler Nyaru Mentengs redningshold sjældent noget at lave og den 12. januar modtog det årets første mission. En lille orangutangunge var blevet set værende alene i udkanten af en skovrydning, og en orangutangmoder ville aldrig efterlade sin unge alene på jorden. Derfor måtte redningsholdet formode det værste var sket for moderen, og tage af sted for at redde ungen.

Sulten og undervægtig

Da redningsholdet kom frem, fandt de en lille hunorangutang, som var meget sulten. De gav den straks nogle små bananer og behandlede hende for et sår på maven, inden de tog den med tilbage til Nyaru Menteng, hvor den fik en mere grundig undersøgelse.

Heldigvis viste såret sig ikke at være slemt, og hun kunne behandles for det uden at blive opereret. En røntgenundersøgelse fandt heller ikke nogle brud, og derfor er centerets primære opgave at få hende til at føle sig tryg og tage på. Lægeundersøgelsen viste, at hun er knap et år, og hun med sine knap 2.6 kilo ikke ville have overlevet mange dage, hvis ikke det havde været for redningsholdet.

Viser sunde livstegn

På Nyaru Menteng har hun fået navnet Jacqui, og hun er i dag en del af centerets rehabiliteringsprogram. Hun er startet i Vuggestuen, hvor hun sammen med 16 andre orangutangunger begynder at udvikle sine motoriske og sociale evner. I begyndelsen har hun dog holdt sig mest for sig selv, hvilket er ganske naturligt, da hun lige skal have lidt tid til at lade alle de nye indtryk sætte sig.

Hun har til trods for sin unge alder allerede vist, at hun føler sig hjemme i Vuggestuens små træer, hvor hun er bedre end de fleste andre orangutangunger til at klatre rundt. Desuden er hun allerede så småt begyndt at samle kviste og blade for at bygge sig en lille rede, når hun skal sove.

Du adoptere en orangutang, og være med til at give forældreløse orangutanger som Jacqui en ny begyndelse, så hun en dag kan vende tilbage til Borneos regnskove. Adoptér en orangutang her >>


Nyaru Mentengs redningshold

På verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger – Nyaru Menteng – er der tilknyttet et redningshold som flere gange om måneden tager ud og hjælper nødstedte orangutanger. Holdet består af fangere, læger og personer med lokal myndighed. Oftest bliver de kaldt ud for at hente orangutanger, der bliver holdt som kæledyr eller som vandrer hvileløst rundt i ryddede skovområder. Desværre er der stadigvæk mange lokale der ikke ved, at det er ulovligt at holde orangutanger som kæledyr, og derfor er informationsspredning også en vigtig del af redningsholdets arbejde. Læs mere om redningsholdet her >>


Vidste du, at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 250 orangutanger, og de rehabiliterede orangutanger klarer sig lige så godt i regnskoven som deres vilde venner.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>