Santa vender hjem

05-12-2017

Hun-orangutangen Santa er én af fem orangutanger, der i denne uge er blevet genudsat i den østlige del af indonesisk Borneo. Dermed når hun, og de fire andre orangutanger, at fejre julen i regnskoven.

Red Orangutangen har i samarbejde med vores indonesiske partner, BOS Foundation, genudsat to han- og tre hun-orangutanger i Øst-Kalimantan. Efter en over 20 timer lang transport af orangutangerne, kan de nu nyde friheden i regnskoven sammen med 75 andre orangutanger, der allerede er blevet genudsat i dette beskyttede regnskovsområde.

Santa vender hjem inden jul

Én af hun-orangutangerne fik navnet Santa, efter hun blev reddet i 2014. Hun blev opdaget i en lille landsby, hvor hun formentligt var udset til at være nogens kæledyr. Heldigvis blev redningsholdet tippet om hendes tilstedeværelse og kunne tage hen og befri hende.

Et lægetjek viste, at hun blot var fire år gammel, hvilket er det en al for tidlig alder for en ung orangutang til at kunne klare sig selv. Redningsholdet måtte derfor tage hende med tilbage til centret, hvor hun med den rette pleje og træning hurtigt kom sig og udviklede sine evner.

I dag er hun næsten syv år, og hun har udviklet sig så godt, at vi er sikre på, at hun kan klare omstillingen til livet i regnskoven, hvor hun forhåbentligt snart vil bidrage til at skabe en ny population af orangutanger.

318 orangutanger genudsat

Siden den første orangutang blev genudsat i 2012, er der nu genudsat 318 orangutanger i tre forskellige beskyttede skovområder. Santa og de andre fire er blevet genudsat i Kehje Sewen, hvor der allerede er blevet genudsat 75 andre orangutanger.

Vi er dybt taknemmelige for alle de mennesker, der hjælper os med at bevare orangutanger. Det er takket være den hjælp, at vi nu har kunnet hjælpe Santa og de andre orangutanger tilbage til et liv i regnskoven. Hvor de hører hjemme.

Du kan hjælpe med at bevare orangutangen og dens regnskovshjem på Borneo ved at adoptere en orangutang. Læs mere her >>


Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 300 orangutanger, og de klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde slægtninge.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>


Kom tæt på orangutangerne

Se dokumentar om rehabiliterings- og genudsætningsarbejdet på Nyaru Menteng.

Se flere videoer fra arbejdet med orangutangerne her >>