Emmelie de Forest bliver orangutangambassadør

06-04-2016

Den danske Eurovision-vinder vil hjælpe Red Orangutangen med at skabe opmærksomhed omkring orangutangernes situation og vores arbejde for at redde dem. Hun har selv adopteret to orangutanger og har en stor forkærlighed for naturen og især dyrene, der lever i den.

Emmelie de Forest blev kendt i hele Europa, da hun i 2013 vandt Eurovision med sangen ”Only Teardrops” og fremover vil hun som ambassadør for Red Orangutangen være med til at skabe opmærksomhed om orangutangernes kritiske situation.

Har adopteret Valentino og Meryl

Kimen til samarbejdet opstod, da hun en dag adopterede Valentino og Meryl fordi ”de ser så søde ud og begge har en rørende historie. Desuden vil jeg gerne støtte det store arbejde, som Red Orangutangen udfører hver dag for at redde den udryddelsestruede orangutang, både på den korte og den lange bane” fortæller hun.

Det ligger Emmelie de Forest naturligt at tænke på dyrenes velbefindende. Hun er vokset op med masser af dyr omkring sig, da hendes forældre havde Siberian Husky slædehunde og hun selv havde marsvin, kaniner og endda et jordegern.

Besøger Nyaru Menteng i april

I første omgang skal hun besøge orangutangrehabiliteringscenteret Nyaru Menteng i april, hvor hun er med til at indspille en dokumentar om orangutangernes genudsættelsesproces. Dokumentaren vises på DK4 og her skal hun bl.a. ud og se orangutangerne, der opholder sig på Ø-universiteterne.

Ø-universiteterne er rehabiliterede orangutangers sidste stop, inden de genudsættes i Borneos regnskov. I alt ligger der fem øer i midten af den flod, som passerer langs Nyaru Menteng og på disse øer lever orangutangerne stort set som vilde orangutanger. Den eneste menneskelige kontakt består af nogle teknikere, som deler lidt ekstra frugter ud hver morgen og aften, da øerne ikke kan levere nok mad til alle orangutangerne.

Du kan også hjælpe orangutangerne

Red Orangutangen støtter arbejdet med at redde nødstedte orangutangunger, der, ligesom Meryl og Valentino, kommer ind på centeret, hvor de passes og plejes indtil de en dag er klar til at blive genudsat.

Du kan tegne en symbolsk adoption af eksempelvis Meryl og følge hendes rejse mod at blive genudsat, samtidig med at du hjælper med at redde den udryddelsestruede orangutang og dens regnskovshjem. Tegn din adoption her >>Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 200 orangutanger og 92 procent af orangutangerne, der genudsættes, overlever omstillingen fra rehabiliteringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>