Hjælp os med at navngive reddet orangutangunge

06-04-2017

Vi har brug for din hjælp til at navngive en lille orangutangunge, som sidste år blev reddet af Nyaru Mentengs redningshold. Selvom dens tilstand dengang var yderst kritisk, har den det i dag godt på centeret takket været personalets omsorgsfulde pleje, og den er i dag en del af centerets rehabiliteringsprogram.

Den første juni, 2016, blev Nyaru Mentengs redningshold kaldt ud til en lille landsby kaldet Bereng Rambang, i den centrale del af Borneo. Her var en fire-fem måneder gammel orangutangunge fundet af en lokal mand, der havde været ude at samle brænde i et afbrændt tørvemoseområde.

Ungen var i en forfærdelig forfatning, da redningsholdet kom frem til landsbyen. Den var svag og afkræftet, og den kunne knap bevæge sig i den kasse, som den var blevet puttet i.

Afspil videoen fra redningsholdets første møde med orangutang-ungen nedenfor.


Heldigvis har redningsholdets læge stor erfaring i at behandle nødstedte orangutangunger og fik den nænsomt transporteret hen til rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng.

På centeret kunne de undersøge den nærmere. Og her kunne de fastslå, at det var en hun-orangutang, og at den var fire-rem måneder gammel, samt at den kun vejede 2.3 kilo. En røntgenundersøgelse viste også, at hun havde flere sår fra, hvad der formodentligt har været skud fra et luftgevær. Desværre ses dette ofte, og vi kan antage, at dette er årsagen til moderens fravær, da den simpelthen er blevet skudt, mens den har forsøgt at redde ungen.

Stem på dit favoritnavn

I første runde af navnekonkurrencen fik vi over 1.500 forslag til, hvad hun skal hedde. Vi har udvalgt de 10 bedste, og du kan se dem og stemme på din favorit her >>

Når du stemmer deltager du også i konkurrencen om 10 flotte T-shirts. Du kan læse mere om T-shirt konkurrencen her >>


Nyaru Mentengs redningshold

På verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger – Nyaru Menteng – er der tilknyttet et redningshold som flere gange om måneden tager ud og hjælper nødstedte orangutanger. Holdet består af fangere, læger og personer med lokal myndighed. Oftest bliver de kaldt ud for at hente orangutanger, der bliver holdt som kæledyr eller som vandrer hvileløst rundt i ryddede skovområder. Desværre er der stadigvæk mange lokale der ikke ved, at det er ulovligt at holde orangutanger som kæledyr, og derfor er informationsspredning også en vigtig del af redningsholdets arbejde. Læs mere om redningsholdet her >>


Se videoen fra orangutang-ungens første dag i Vuggestuen