Udviklingsbistand er vigtig for både mennesker og dyr

07-11-2014

Hvis regeringen gennemfører den planlage besparelse på 2,5 milliarder kroner i udviklingsbistanden vil det få store konsekvenser. Ikke alene for jordens fattigste befolkning men også for de tropiske skove og deres dyreliv. Orangutangens overlevelse er stærkt afhængig af udviklingsarbejdet omkring dens udsatte levested, regnskoven på Borneo.

Igennem mere end ti år har Red Orangutangen finansieret redningsaktioner og rehabilitering af Borneos truede orangutanger ved hjælp af donationer fra loyale, private bidragsydere. Over tusinde orangutanger, der ellers ville være omkommet, har fået chancen for et nyt liv. Men det kræver en langsigtet indsats og lokaludvikling, hvis orangutangens regnskov og dermed i sidste ende orangutangen skal reddes. Udviklingsarbejde og regnskovsbevarelse er med andre ord tæt forbundet.

Udviklingsarbejdet er en vigtig brik

Der har altid boet mennesker i de regnskove, der engang dækkede hele Borneo. Den oprindelige regnskovsbefolkning har mistet deres hjem og livsgrundlag i takt med, at regnskoven blev fældet for at tilfredsstille et globalt behov for billig tømmer og palmeolie.”For at overleve, tiltrækkes mange af jobs i den illegale industri som f.eks. træfældning og minedrift – og det gør jo bare situationen værre”, fortæller projektleder i Red Orangutangen Marie Sigvardt og fortsætter, ”Udviklingshjælpen er en vigtig brik i arbejdet for at vende denne udvikling –at skabe nye, bæredygtige indtægtskilder for den marginaliserede befolkning, støtte op om rettighederne til egen skov og muligheden for uddannelse”.

Lokaludvikling gør en forskel

Red Orangutangen har arbejdet med lokaludvikling på Borneo siden 2007, og det har skabt gode resultater. Gennem "Uden udviklingsdelen i vores arbejde, vil vi blive ved med at skulle arbejde under pres for at tage os af de orangutanger, der er ofre for en ond spiral”, siger Marie Sigvardt ”Udviklingsmidlerne giver os mulighed for at arbejde langsigtet. Dermed kan vi forebygge, at flere orangutanger mister deres hjem samtidig med, at vi redder dem, der er endt i en akut nødsituation. Begge indsatser er nødvendige”.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde for lokaludvikling på Borneo >>Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER