Emmelie de Forest svarer på jeres spørgsmål

09-06-2016

I har blandt andet spurgt hende om, hvorfor hun har valgt at støtte lige netop orangutangerne, hvordan det var at besøge centeret og hvad der gjorde det største indtryk. Læs hendes svar på fem udvalgte spørgsmål her.


For et par uger siden spurgte vi jer, om i havde nogle spørgsmål til Emmelie de Forest om hendes besøg på Nyaru Menteng og hendes nye rolle som genudsættelsesambassadør for Red Orangutangen.

Læs om hendes udnævnelse som orangutangambassadør her >>

Vi fik mange gode spørgsmål og har udvalgt fem af disse spørgsmål. Læs spørgsmålene og svarene nedenfor.

Dennis Jørgensen spurgte: ”Hey Emmelie, hvor fedt var det at se Valentino og de andre orangutanger så tæt på og så samtidig kunne dele det med forhåbentlig en masse seere på DK4, samt dine fans?”

Emmelie de Forests svar: ”Det var helt fantastisk at få lov til at møde de orangutangunger jeg har været med til at adoptere, sammen med en masse andre mennesker. At se hvor godt de trives, samt det store arbejde, der dagligt bliver gjort for orangutangerne, for at alt skal lykkes. Det, at jeg også får lov til at dele oplevelsen med alle jer, gør det til noget ekstra specielt. 

Josephine Sletsjøe: Hej Emmelie, hvor er det rart med folk som dig der hjælper dyr! Ved du, om det er muligt at komme og lave noget frivilligt arbejde for dem og hjælpe?

Emmelie de Forests svar:
Det er desværre ikke muligt at komme ned at arbejde frivilligt for Red Orangutangen, da orangutangerne har brug for ro og kontinuerlighed, som de får igennem deres faste babysittere. Det er en hårfin balance mellem at give dem kærlighed, opbygge deres tillid og samtidig ikke lade dem blive påvirket af for mange forskellige mennesker, da de senere i livet skal være i stand til at klare sig selv som vilde dyr.

Martin Jensen: Hej Emmelie, hvorfor er det lige orangutangerne, som du har valgt at støtte?

Emmelie de Forests svar:

Lige fra jeg var barn og har set naturudsendelser om orangutangen, har jeg altid følt at de næsten er som små mennesker. Det er meget interessant at menneskets og orangutangens dna kun adskiller sig med 3 % . Dyr som er udryddelsestruede er så vigtige at bevare, da de har akkurat ligeså stor ret til planeten jorden, som vi mennesker har.

Jacob Dekker: Hej Emmelie, ved du om der også bliver holdt styr på hvordan det går med orangutangerne efter de bliver sat ud, og hvis de gør det, ved du så hvordan det går med dem?

Emmelie de Forests svar:

Efter genudsætningen er det 92% af orangutangerne, som klarer sig i regnskoven efterfølgende. De klarer sig ligeså godt i naturen, som de vilde orangutanger, hvilket er ret unikt. Især når man tænker på, hvad de ofte har gennemgået. Efterfølgende er der nogle overvågningsteams som regelmæssigt besøger orangutangerne og som tjekker op på hvordan de klarer sig efter genudsættelsen og hvordan de har det generelt.

Sarah Hansen: Kære Emmelie, hvad var den største oplevelse ved at besøge orangutangerne på Borneo?

Emmelie de Forests svar:

Der var så mange fantastiske oplevelser, så det er umuligt at vælge en. Det er alt fra den søde, åbne og gæstfri befolkning, til den smukke natur og selvfølgelig sidst men ikke mindst orangutangerne. Tilføjes kan det, at specielt mødet med den store hanorangutang Hercules gjorde indtryk. 

Støt Red Orangutangens arbejde ved at adoptere Valentino eller Meryl, ligesom Emmelie de Forest har gjort. Læs mere om Valentino her >> og Meryl her >>


Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 200 orangutanger og 92 procent af orangutangerne, der genudsættes, overlever omstillingen fra rehabiliteringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>