Orangutang fundet kvæstet i oliepalmeplantage

09-12-2014

En fuldvoksen orangutanghun blev indleveret på Nyaru Menteng den 4. december 2015 efter at være blevet fundet i en palmeolieplantage. Hun havde 40 hagl i kroppen, var voldsomt udhungret, begge arme og det ene ben var brækket.

En orangutanghun søger føde i et område, som tidligere var dækket af tropisk

Orangutangen da den ankom til Nyaru Menteng

regnskov, rig på næringsrige blade, insekter og frugter. I desperation søger hun ind den palmeolieplantage, der er blevet plantet, hvor hun før levede i trætoppene. Oliepalmeskuddene kan hjælpe hende til at overleve lidt endnu. Men så bliver hun opdaget af en plantagearbejder. Sådan kan man forestille sig scenariet, der går forud for indleveringen af en voksen og stærkt medtaget orangutanghun på Nyaru Menteng.

Straks i behandling

En stor palmeolieproducent i nærheden af centret kontaktede selv myndighederne den 3. december 2014. De havde fundet en såret orangutang i

Nyaru Mentengs dyrlæger fandt 10 hagl i orangutangens hoved alene

deres plantage. Orangutangen blev hentet af myndighederne dagen efter og indleveret til Nyaru Menteng. Her kom den straks i behandling. Orangutangen var ekstremt udhungret, og dyrlægerne vurderede, at hun havde pådraget sig sine skader tre dage forinden. Begge arme var brækkede, den ene arm var slemt medtaget med et åbent brud og allerede påbegyndende forrådnelse, et af benene var brækket, og 40 hagl var spredt rundt på hele kroppen, 10 af dem sad i hovedet.

Desværre ikke noget særsyn

En af mennesker kvæstet orangutang er desværre ikke noget særsyn på Nyaru

Dyrlægernes kamp var forgæves

Menteng. I alt er 166 orangutanger indtil dags dato blevet reddet fra plantager, der alle er ejet af Makin Group. 100 af disse orangutanger er blevet sluppet fri i beskyttede skove, 19 orangutanger døde af deres kvæstelser, 47 bor stadig på centret, og 44 af disse bliver aldrig i stand til at leve i naturen igen.

Hagl fundet i orangutangen

Orangutanger er officielt beskyttet af indonesisk og international lovgivning, men det kræver et omfattende samarbejde mellem staten, lokalregeringen, lokalsamfundet og industrien, hvis orangutangen skal beskyttes i praksis. Red Orangutangens lokale partner, BOS, arbejder målrettet på at få partnerne til at tale sammen og finde bæredygtige løsninger.


Lone oplevede palMEindustriens første freMMarch

Lone and the orangutan Noor in 1999/2000

Da Lone Dröscher Nielsen flyttede til Borneo i midten af 90’erne oplevede hun tømmerhugsten som den største trussel mod orangutangerne. Men i årene efter årtusindeskiftet gik det op for hende, at en langt større trussel voksede sig stor: palmeolieindustrien. Læs hele artiklen >>


Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER