14 orangutanger vender hjem

10-03-2016

14 orangutanger, som er blevet fundet i Thailand, er fløjet hjem til Indonesien. Her kommer de til at påbegynde deres rehabiliteringsprogram og forhåbentligt vil de en dag vende tilbage til regnskoven.

I november 2015 landede 14 orangutanger på indonesisk jord igen. To af disse er orangutangmødre med små unger, som er født i fangenskab i Thailand.

De fleste af orangutangerne er fundet i det populære danske turistmål Phuket i Thailand. Da der ikke findes orangutanger naturligt i Thailand, er de ofre for smuglere, der har indfanget dem i enten Indonesien eller Malaysia for derefter at fragte dem til turistområdet.

I Thailand har de højst sandsynligt været brugt i dyreshows og andre former for ulovlig underholdning, men er blevet efterladt i naturen, da de er blevet for gamle til at indtjene penge. Nogle af dem er blevet fundet helt tilbage i 2010, men på grund af problemer mellem myndighederne er det først nu, at de er blevet overleveret til Indonesien.

I Indonesien er de blevet undersøgt og DNA-testet og man har nu fundet ud af, hvilke områder de stammer fra. De to orangutangmødre og deres unger kommer fra den centrale del af Borneo og er derfor blevet flyttet til Nyaru Menteng. Her vil de blive en del af Lone Dröscher-Nielsens rehabiliteringsprogram, indtil de er klar til at blive genudsat.

Læs mere om vores rehabiliteringsprogram her >>

Fornyligt ankom der også fem andre orangutanger til Nyaru Menteng, som alle var blevet reddet fra smulgere i Thailand og Kuwait. Læs den historie her >>Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 200 orangutanger og 92 procent af orangutangerne, der genudsættes, overlever omstillingen fra rehabiliteringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>