Orangutang nummer 300 er blevet genudsat

10-08-2017

I sidste uge blev 12 rehabiliterede orangutanger genudsat i et beskyttet regnskovsområde, hvor de fremover kan nyde friheden og bidrage til artens overlevelse. Dermed har over 300 orangutanger fået en ny chance siden 2012, hvor den første genudsættelse blev gennemført i samarbejde med vores indonesiske partner BOS Foundation.

Fire hanner og otte hunner er blevet genudsat i starten af august, og nu er 50 orangutanger blevet genudsat i løbet af 2017. Alle de rehabiliterede orangutanger har været gennem et længere rehabiliteringsforløb på et orangutangcenter efter at være blevet reddet fra triste skæbner som kæledyr eller efter at deres regnskovshjem er blevet brændt ned. Takket været Nyaru Mentengs omsorgsfulde personale har de nu fået en ny chance, og de er blevet genudsat i et beskyttet regnskovsområde kaldet Bukit Baka Bukit Raya Nationalpark.

Tubagus er vendt tilbage til regnskoven

En af de genudsatte orangutanger er den 15-årige Tubagus. Den 17. august 2005 blev han befriet af Nyaru Mentengs redningshold, efter at være blevet holdt fanget som kæledyr i en lille landsby.

Ved ankomsten til centeret var han slemt underernæret og dehydreret. Han vejede derfor blot 5.5 kilo, hvilket er alt for lidt for en 2.5 år gammel orangutang-unge. Heldigvis kunne centerets omsorgsfulde personale hjælpe ham på højkant igen og langsomt, men sikkert, har han udviklet sig til nu at være en flot orangutang-han, der er dygtig til at finde sin egen føde og vejer omkring 47 kilo. Nyd friheden i regnskoven Tubagus!

50 orangutanger genudsat i år

Med genudsættelsen af de 12 orangutanger, er 50 rehabiliterede orangutanger blevet genudsat i løbet af 2017. Dermed er vi halvvejs i forhold til at opnå målsætningen om at genudsætte 100 rehabiliterede orangutanger i indeværende år. Vi glæder os til at fortælle dig om de næste der er klar til et liv i regnskoven.

Du kan støtte arbejdet med at redde den kritisk truede orangutang. Adoptér en orangutang her >>Faktaboks om orangutanger:

Levesteder: Orangutangen lever kun på Sumatra og Borneo, og er den eneste store menneskeabe, der lever udenfor Afrika.

Population: Seneste estimat fra 2004 siger 55.000 – det forventes dog at være meget lavere i dag.

Reproduktion: Orangutangen er det pattedyr i verden med længst tid mellem fødsler – mellem 6 og 8 år går der, inden hunnen bliver gravid igen. Dertil kommer, at ungen også er afhængig af moren i op til 6-8 år.

Alder: En vild orangutang kan blive op til 45 år, men i fangenskab helt op til 60 år.

Fragmenteret: Mange af de tilbageværende orangutangpopulationer er fragmenteret og små, hvilket kan medføre indavl og svagere individer.