Nita nyder livet i regnskoven

10-11-2016

I sidste uge var det Nitas tur til at komme ud på en af de beskyttede øer, som udgør Nyaru Mentengs Ø-universitet. Efter knap otte år i rehabiliteringsprogrammet skal hun nu bevise, at hun kan klare sig alene i regnskoven. Gør hun det, vil hun snart blive genudsat i Borneos vilde regnskov.

Derfor er det med stor glæde, vi kan fortælle dig, at Nita nu er klar til at tage det sidste skridt i rehabiliteringsprocessen. I sidste uge blev hun sat ud på et af vores ø-universiteter, hvor hun det kommende år skal leve i regnskoven uden menneskelig kontakt og bevise, at hun kan klare sig på egen hånd. Og vi er ikke i tvivl om, at hun nok skal klare sig godt!
 
Især ikke når vi tænker på den fantastiske udvikling, hun har været igennem siden ankomsten til centeret den 13. november 2008. Her måtte Nyaru Mentengs redningshold tage den kun 18 måneder gamle Nita fra den familie, der holdt hende som kæledyr. Selvom familien gav hende masser af kærlighed og omsorg, vil en orangutang aldrig kunne tilpasse sig livet som menneske, og hendes plejefamilie gav hende da også frivilligt fra sig, da de kunne mærke, at hun ikke var glad.

Efter en lidt usikker start, fandt Nita sig hurtigt til rette på centeret, hvor hun udviklede sig til at være en smuk og selvstændig orangutang. Undervejs er hun blevet ramt af flere sygdomme, men hver gang er hun kommet stærkere tilbage, end hun var forinden. Nitas evne til at kæmpe sig tilbage og hendes ukuelige vilje er to ting, der kendetegner hende. Vi glæder os derfor meget over, at hun nu er klar til at få den frihed, som hun hele livet har kæmpet for at opnå.

Nyt Ø-universitet

Nita er med i det første hold af orangutanger, som er blevet sat ud på øen Salat Island. Denne 3.400 ha store ø, vil fremover være en del af Nyaru Mentengs Ø-universitet og den har plads til op mod 200 orangutanger. Læs mere om Salat Island her >>

Du kan være med til at give orangutanger som Nita en ny chance i livet. Adoptér en forældreløs orangutang og følg den på vej tilbage til regnskoven. Læs mere her >>

Læs mere om Nyaru Mentengs rehabiliteringsprogram her >>Hvis en voksen orangutang bliver fanget i en skovbrand eller i en oliepalmeplantage, så translokerer vi den med det samme til et regnskovsområde, hvor den kan leve uforstyrret. I 2015 lavede vi 89 af disse translokeringer.