Tak for at gøre en forskel for orangutangen

12-01-2017

Vi er dybt taknemmelige for din og de over 15.000 danskere som er med til at hjælpe Borneos orangutanger. De har brug for at have en stemme, hvis de også i fremtiden skal have et hjem på Borneo. Den stemme kan vi sammen give orangutangerne og sammen kan vi sikre, at kommende generationer også vil kunne opleve vilde orangutanger på Borneo.

2016 blev året, hvor Borneos orangutang blev erklæret kritisk truet på grund af afskovning og krybskytter, som indfanger og sælger orangutanger på det illegale marked. Heldigvis ved vi, at vores arbejde dagligt gør en forskel for orangutangerne. Både her og nu, men også på den lange bane.  

Alene i løbet af 2016 er over 50 rehabiliterede orangutanger blevet genudsat i beskyttede regnskovsområder. Her kan de leve i sikkerhed og være med til at grundlægge en ny bestand af vilde orangutanger. Derudover har vi i årets løb reddet over 30 orangutangunger og plantet 11.000 træer. Takket været danskernes hjælp vil træerne en dag blive vilde orangutangers hjem, og orangutangungerne vil en dag vende tilbage til et liv i regnskoven, hvor de hører hjemme.

Vi går endnu et godt år i møde

I 2016 lagde vi også fundamentet til et spændende 2017. En ny ø til Nyaru Mentengs Ø-universitet blev sikret. Øen er beklædt med frodig regnskov og hundredvis af orangutanger vil i de kommende år gennemgå den sidste fase af deres rehabiliteringsprogram - takket været din hjælp. Desuden blev 2016 også året, hvor vi sikrede et nyt regnskovsområde til med plads til at genudsætte flere hundrede orangutanger. Tilsammen vil dette forhåbentligt være med til at sikre, at vi  også får masser at glæde os over i 2017.

Derfor vil vi alle i Red Orangutangen gerne sige hjertelig tak. Vores hjerte banker for orangutangerne, og din og andres trofaste støtte fortæller os, at vi nok skal komme i mål. Der vil være en verden for orangutanger i fremtiden!

Tak fordi du er med til at gøre en forskel for orangutangen.

Vi glæder os til at holde dig opdateret om orangutangernes situation i løbet af året.

Godt nytår

Alle os i Red Orangutangen


Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 250 orangutanger, og de klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde kammerater.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>


Kom tæt på orangutangerne

Se dokumentar om rehabiliterings- og genudsætningsarbejdet på Nyaru Menteng.

Se flere videoer fra arbejdet med orangutangerne her >>