Når tak slet ikke er nok

14-12-2016

2015 bliver året, jeg ikke kan se tilbage på uden at få en stor klump i halsen. Så meget skete, og her, hvor året lakker mod enden, vil jeg gerne dele min store taknemmelighed og mine tanker.

Orangutangerne fra Nyaru Menteng kan klare sig uden mennesker i regnskoven – det beviste vi igen i år, hvor vi med din hjælp succesfuldt har genudsat orangutanger i fredede regnskovsområder. Desværre kan vi ikke kontrollere alt. I år mistede vi 11 orangutanger til en dødelig sygdom, ikke mindst lille Julie, som havde - og stadig har - en stor plads i mit hjerte. Takket være din støtte fik vi imidlertid stoppet spredningen af sygdommen – støtten fra Danmark mærkes derude, og sammen gør vi en stor forskel!

Ikke alle mennesker er gode. Midt på året afslørede vi flere tilfælde af illegal handel med orangutanger, hvis skæbne var at blive kæledyr. Men orangutanger er ikke skabt til at være kæledyr - de er skabt til et frit liv i sikkerhed og med en målrettet indsats, nåede vi at stoppe den ulykkelige skæbne, der var tiltænkt de små unger. Tak – jeg mangler ord for, hvor meget det betyder.

2015 blev også året, hvor Red Orangutangen startede et nyt skovprogram – SOS Borneo – der fokuserer på at bevare og genskabe orangutangernes hjem. I efteråret hærgede tusindvis af skovbrande Borneos regnskove og der er derfor mere end nogensinde brug for at regnskovene beskyttes og genplantes. Noget vi tog de første spadestik til i december.

Tusind tak for at være med til at gøre dette fantastiske arbejde muligt! Jeg håber, at 2016 vil blive endnu et år, hvor vi kan fortsætte vores arbejde med at gøre en forskel for vores venner på Borneo.

Kærlig hilsen

Lone Dröscher-NielsenVidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat 191 orangutanger og af disse har 92 procent af orangutangerne overlevet omstillingen fra rehabiliseringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>