Din hjælp når ud til skovbrandsområder

14-09-2015

Netop nu står regnskoven på Borneo i brand, og derfor er det glædeligt, at det allerede er lykkedes for Red Orangutangen at indsamle nok midler til at udstyre yderligere tre brandpatruljer i kampen mod brandene.

De sidste par uger har Red Orangutangen, via en skovbrandskampagne, samlet penge ind til at bekæmpe brandende på Borneo, og den støtte vi har modtaget har været imponerende. Derfor vil vi først og fremmest sige tak til alle, der har hjulpet os med dette.

Tre nye brandpatruljer og over 3.000 nye træer

Vi kan allerede nu udstyre tre ekstra brandpatruljer med alt, hvad de behøver til at bekæmpe brandene. Dette inkluderer en lille båd med påhængsmotor, så de kan komme ud til brandene hurtigt, samt patruljere større områder, og brandudstyr i form af brandslanger og pumper.

Red Orangutangen arbejder også med at bevare naturen på den lange bane, og derfor vil en del af pengene også gå til at plante 3.314 nye træer i et område, der tidligere er blevet ryddet. På den måde er vi med til at genoprette naturen i tidligere regnskovsområder og forhindre fremtidige brande.

Skovbrande truer orangutangens hjem

Det er tørkesæson på Borneo og det betyder masser af brande i orangutangernes leveområder. I år er det tilmed ekstra slemt, da det globale vejrfænomen El Nino hærger og forårsager værre tørke end normalt. I 1997/1998 forårsagede et lignende vejrfænomen, at en tredjedel af orangutangbestanden døde.

Alene i sidste uge opstod der 1.300 nye brande på Borneo og vi har fået opdateringer fra vores samarbejdspartner, Borneo Orangutan Survival Foundation, om, at brandene har bredt sig til områder i nærheden af vores rehabiliteringscentre. De har derfor brug for al den hjælp de kan få til at bekæmpe brandene.


Hvordan kan jeg hjælpe?

Du kan blive SOS Borneo Partner. SOS Borneo er Red Orangutangens regnskovsprogram, der fokuserer på at bevare og genskabe orangutangernes hjem. Læs mere her >>