Red Orangutangen er blevet medlem af FSC

14-10-2014

For at redde orangutangen, må vi redde regnskoven. For at redde regnskoven må vi præge både industri og forbrugere. Derfor har Red Orangutangen meldt sig ind i mærkningsordningen FSC®’s danske afdeling.

Afskovning på Borneo er den største trussel mod den vilde orangutang. En afskovning, der blandt andet skyldes tømmerindustrien og ikke mindst den

Mor og unge i regnskovens trætoppe

globale efterspørgsel på træ. Red Orangutangen arbejder allerede for at få fredet skovområder og for at udbrede bæredygtigt skovbrug til gavn for både orangutangerne og de lokalsamfund på Borneo, der er afhængige af skoven. Men der skal sættes ind på alle fronter, hvis rydningen af regnskoven skal bremses, og i september 2014 meldte Red Orangutangen sig derfor ind i FSC-Danmark.

Balance mellem skov, natur og mennesker

FSC-mærkningen er med til at sikre, at man som forbruger ved, at de varer, man køber, stammer fra bæredygtigt skovbrug. Mærkningen tager højde for både

Tømmerindustri på Borneo

naturen og de sociale forhold i de skove, som træet kommer fra. Dette stemmer overens med Red Orangutangens målsætning om at skabe balance mellem skov, natur og mennesker på Borneo. ”Vi vil gerne bidrage til, at udbrede kendskabet til FSC og øge efterspørgslen på bæredygtigt træ, papir og emballage”, fortæller direktør i Red Orangutangen, Claus Staunstrup, ”dette begynder naturligvis med vores eget medlemskab og forbrug”.

Mere viden og samarbejde

Med det nye medlemskab håber Red Orangutangen desuden på at få nyttige idéer og opsamle endnu mere viden om bæredygtigt skovbrug. Måske kan det en

Lille unge

dag bliv til et mere direkte samarbejde med FSC i det lokaludviklende arbejde på Borneo. ”Vi ser bestemt en mulighed i, at FSC-certificeret skovbrug kunne skabe indtægt for den fattige lokalbefolkning og samtidig sikre regnskoven”, fortæller Claus Staunstrup, ”Med et medlemskab af FSC håber vi, at kunne få mere viden om dette – og måske endda møde flere samarbejdspartnere, der – som os – kæmper for at redde ét af klodens vigtigske økosystemer”.

Læs om Red Orangutangens regnskovsbevarende og lokaludviklende arbejde


Kort om FSC

Red Orangutangen er medlem af FSC-Danmark

FSC står for Forest Stewardship Council®

FSC er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Læs mere om FSC Danmark

 

Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER