Otte orangutanger fløjet hjem

15-12-2017

Flere af de genudsatte orangutanger er dominerende hanner som kræver store regnskovsområder for ikke at komme i konflikt med hinanden. Derfor har det i denne omgang været nødvendigt at bruge helikoptere for at genudsætte dem. Orangutangerne kan nu nyde friheden i regnskoven, sammen med de 67 andre, der allerede er blevet genudsat i løbet 2017.

Èn af de genudsatte orangutanger er den nu 16-årige Kasper. Da han ankom til rehabiliteringscentret for orangutanger, var hans tilstand yderst kritisk. Han vejede blot seks kilo og havde blandt andet malaria. Heldigvis kunne centrets omsorgsfulde personale pleje og hjælpe ham til at blive den flotte og stærke orangutang, han er i dag. Skridt for skridt gennemgik han rehabiliteringsforløbet, hvor han dagligt blev taget ud i regnskoven for at træne sine færdigheder. De seneste år har han levet i regnskoven på Ø-universitetet, hvor han hurtigt blev en dominerende han og nu altså endelig kan nyde friheden i regnskoven.

Helikoptertransport var nødvendig

Syv af de otte genudsatte orangutanger er fuldvoksne hanner som hver især vejer omkring de 100 kilo. En han-orangutang er yderst territorial, og kræver derfor et regnskovsområde på op til 30 km2, svarende til tre gange Dyrehavens areal på Sjælland. For at give dem den nødvendige plads efter genudsættelsen har det derfor været nødvendigt at flyve dem ud i helikoptere, da transporten ellers ville tage flere dage per orangutang.

Genudsat i fantastisk naturområde

Sammen med vores indonesiske partner, BOS Foundation, har vi genudsat orangutanger i Bukit Batikap siden 2012. Dette beskyttede regnskovsområde ligger i den centrale del af indonesisk Borneo, hvor det er naturligt afskærmet af floder og bjerge fra menneskelige aktiviteter. Læs mere om stedet her >>

Genudsættelsesekspedition nummer 20 siden 2012

De otte orangutanger, der nu er vendt tilbage til et uforstyrret liv i regnskoven, er de sidste af i alt 75 orangutanger som er blevet genudsat i 2017.  Genudsættelsesekspeditionen var nummer 20 siden den første blev foretaget i 2012. I alt  er 326 rehabiliterede orangutanger blevet genudsat siden 2012, og de lever nu et liv i beskyttede regnskovsområder takket været vores danske donorer og vores indonesiske samarbejdspartner, BOS Foundation.

Du kan hjælpe med sikre, at nødstedte orangutanger kan vende tilbage til et liv i regnskoven. Adoptér en orangutang her >>


Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 300 orangutanger, og de klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde slægtninge.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>


Kom tæt på orangutangerne

Se dokumentar om rehabiliterings- og genudsætningsarbejdet på Nyaru Menteng.

Se flere videoer fra arbejdet med orangutangerne her >>