Hjælp orangutangerne i Thailand

16-01-2017

Hvis du har - eller kender en som har - været i Thailand og besøgt en dyrepark med orangutanger, er der stor chance for, at orangutangen desværre er blevet smuglet ind i landet. Red Orangutangen har derfor startet en underskriftindsamling for at få lukket smuthullet i lovgivningen, der har katastrofale konsekvenser for orangutangerne.

En undersøgelse lavet af  organisationen TRAFFIC viser, at mange dyreparker og zoologiske haver i Thailand har orangutanger, uden at have de nødvendige papirer og tilladelser. Ved at besøge 59 dyreparker og zoologiske haver, fandt de 51 orangutanger i fangenskab, selvom de thailandske myndigheder officielt kun har givet 21 tilladelser til at have orangutanger. 

”Undersøgelsen viser, at der er et stort hul i Thailands lovgivning på dette område, og det vil vi gøre noget ved med denne underskriftindsamling” forklarer Red Orangutangens direktør Claus Staunstrup Nilsson.

Ulovlig handel

Orangutangen er beskyttet af konventionen for international handel af truede dyre- og plantearter (CITES), og international handel med orangutangen uden de nødvendige tilladelser er derfor ulovligt. Desværre gælder Thailands lovgivning for truede dyrearter mest for arter, der naturligt hører hjemme i Thailand. Da orangutangen kun lever vildt på Borneo og Sumatra, er den derfor ikke beskyttet af denne lovgivning.

Det betyder rent praktisk, at en person eller dyrepark i besiddelse af orangutanger ikke behøver at bevise, hvordan de har fået fat på orangutangen. I stedet skal de thailandske myndigheder kunne bevise, at orangutangen er ulovligt importeret, inden de kan foretage sig noget.

Underskriv for orangutangen

Det estimeres, at der hvert år bliver handlet mellem 200 til 500 orangutanger på det sorte marked. Desværre viser disse tal ikke hele omfanget af handelen med orangutanger, da der dør op til fire gange flere i tilfangetagelsesprocessen og de første par uger i fangenskab.

Derfor skal smuthullet i Thailands lovgivning lukkes, så denne handel, der hvert år dræber tusindvis af orangutanger, ikke finder sted i Thailand. Vær med til skabe opmærksomhed om problemet og skriv under på et brev til Thailands Minister for Miljø og Naturressourcer her >>

Læs mere om Red Orangutangens arbejde med at rehabilitere orangutanger her >>


Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 250 orangutanger, og de klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde kammerater.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>


Underskriv for orangutangen

Hjælp Thailands orangutanger og giv din underskrift her >>


Kom tæt på orangutangerne

Se dokumentar om rehabiliterings- og genudsætningsarbejdet på Nyaru Menteng.

Se flere videoer fra arbejdet med orangutangerne her >>