Genudsat orangutang bliver mor

17-06-2016

Den 8. juni fik vores monitoreringsteam sig en glædelig overraskelse, da de spottede en nyfødt orangutangunge i den genudsatte orangutang Lesans omsorgsfulde arme. Det er en fantastisk nyhed, da det endnu en gang beviser, at vores rehabiliterede orangutanger med tiden vil forme en selvstændig orangutangpopulation.

Det er altid fantastisk, når man ser en nyfødt orangutangunge og glæden bliver ikke mindre af, at moren har været igennem et rehabiliteringsforløb på et orangutangcenter og er et forbillede for rehabiliteringsprogrammer i hele verden.

En af de første genudsættelser

Den nybagte mor fik navnet Lesan, da hun ankom til et af de orangutangcentre som Red Orangutangen støtter – Samboja Lestari – i november 2006. Hun blev reddet af centerets redningshold, da hun var blevet spottet helt alene i en oliepalmeplantage.

Da hun kun var tre år gammel, og derfor ikke ville kunne overleve på egen hånd, blev hun taget med hen på centeret. Her fik hun masser af kærlighed og lærte de nødvendige færdigheder til at kunne klare sig selv i naturen. I 2012 var træningen fuldført og hun blev genudsat som en af de allerførste orangutanger i vores program.

En omsorgsfuld mor

Lesans moderinstinkter fungerer fantastisk, selvom det er første gang hun er blevet mor. Hun er således meget opmærksom på ungens behov og lader hverken andre orangutanger eller vores monitoreringshold komme for tæt på. Derfor tog det også lidt tiden, inden holdet kunne komme tæt nok på til at bestemme ungens køn. Men en dag, kravlede hun ned på jorden, hvor hun agede og kyssede ungen, mens den ivrigt drak af hendes mælk. Alt i mens dette smukke øjeblik udspillede sig, lykkedes det en for monitoreringsholdet at se, at det var en lille orangutanghun, som Lesan havde fået.

Vi ønsker derfor Lesan tillykke med hendes fantastiske præstation og glæder os på hendes vegne over, at hun greb sin ekstra chance i livet og nu er blevet mor.

Hjælp orangutanger som Lesan

Du kan være med til at redde nødstedte orangutanger og give dem en ny chance i livet. Ved at adoptere en orangutang og give en fast månedlig donation, kan du følge en orangutang og dens vej mod at blive genudsat. Du kan eksempelvis adoptere Meryl, der blev reddet fra en trist skæbne som kæledyr.


Hvis en voksen orangutang bliver fanget i en skovbrand eller i en oliepalmeplantage, så translokerer vi den med det samme til et regnskovsområde, hvor den kan leve uforstyrret. I 2015 lavede vi 89 af disse translokeringer.