Orangutanger - på vej til friheden

17-11-2014

Lørdag den 15. november sendte DR BBCs smukke naturfilm Orangutanger - på vej til friheden. Filmen skildrer de første rehabiliterede orangutangers vej til friheden i Bukit Batikap. I alt er 131 orangutanger nu blevet genudsat i det fredede skovområde.

Lone genudsætter Leonora og Lamar

Den 2. november 2012 var en meget særlig dag for Lone Dröscher Nielsen. På denne dag genudsatte hun de første orangutanger, som havde været igennem hendes skovskole, i den fredede regnskov Bukit Batikap. "Det var som at være til mit livs eksamen", fortæller Lone.

TV-hold i regnskoven

Lones arbejde med orangutangerne på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng er kendt over det meste af verdenen, fordi Animal Planet, BBC og DR har fulgt hende stort set siden begyndelsen. Derfor ville både BBC - ligesom DR - gerne fortælle historien om de første skovskoleelevers hjem tilbage til friheden også. Både BBC og DR var med midt ude i regnskoven, da Lones rehabiliteringsprogram skulle stå sin prøve.

Se BBCs naturfilm "Orangutanger - på vej til friheden" på DRs hjemmeside frem til 23. november 2014.

SUCCES OG FORNYET HÅB

Tretten rehabiliterede orangutanger blev genudsat i Bukit Batikap den 2. november 2012: Gadis, Garu, Leonora, Lamar, Emen, Embong, Sifa, Sifa, Chanel, Charlie, Menteng, Jamiat, Terusan. Fem af dem var unger, som fulgtes med deres mødre. Her to år efter filmen blev optaget er i alt 131 orangutanger fra Nyaru Menteng blevet genudsat, og Lones rehabiliteringsprogram har for længst bestået sin eksamen. De rehabiliterede såvel som semivilde orangutanger er faldet til området. To orangutanger er tilmed kommet til verden i den fredede regnskov. "Det giver fornyet håb om, at vi kan vende udviklingen og skabe en ny bestand i naturen", fortæller en stolt Lone Dröscher Nielsen.

Læs mere om monitoreringsholdet i Bukit Batikap >>

Læs mere om genudsætningerne >>

Læs hvilke orangutanger, der er blevet genudsat i Bukit Batikap >>


 

Støt arbejdet for Borneos orangutanger med 100 kroner og få en kalender for 2014 retur som tak! Støt her >>

 
 

Bestil Lone Dröscher Nielsens biografi og få hele historien om genudsætningerne. Bestil her >>