24 orangutanger er vendt tilbage til Borneos skove

17-09-2015

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at 24 orangutanger er blevet genudsat i Borneos regnskove. De første tilbagemeldinger fortæller, at orangutangerne allerede nu har vænnet sig til livet i den vilde natur.

I løbet af september har vi, via vores samarbejdspartner BOS, kunne genudsætte 24 orangutanger, der alle har fundet sig godt til rette i deres oprindelige hjem. Orangutangerne har alle haft længere ophold på vores rehabiliteringscentre, og derfor er det bl.a. takket være Red Orangutangens medlemmers støtte, at orangutangerne atter er at finde i Borneos regnskove.

Orangutangunger og hjemvendte blandt de genudsatte

19 af de genudsatte orangutanger kommer fra rehabiliteringscentret Nyaru Menteng og blev sluppet fri i skovområdet Bukit BatiKap Conservation Forest. Et område i det centrale Borneo, hvor vi tidligere har genudsat orangutanger.

Otte af disse 19 orangutanger er mødre med deres unger, der er blevet undfanget på vores øer. Det er derfor ekstra dejligt, at disse orangutangunger kan vokse op i den vilde natur.

Derudover er der blevet udsat yderligere fem orangutanger fra rehabiliteringscentret Samboja Lestari. Disse orangutanger er blevet genudsat i Kehje Sewen Forest i den østlige del af Borneo, hvor de kan gøre 31 andre genudsatte orangutanger selskab.

For en af de nyligt genudsatte orangutanger, Long, har det muligvis været ekstra glædeligt at komme ud, da hun oprindeligt kommer fra dette område. I 2007 blev hun som et-årig fundet efterladt i netop Kehje Sewen Forest, og hun kan altså nu, otte år senere, vende tilbage til der, hvor hun blev født.

Du kan læse alle navnene på de genudsatte orangutanger her >>

Et vigtigt bidrag til orangutangens overlevelse

De genudsatte orangutanger bliver i begyndelsen overvåget af små teams, der sikrer sig, at orangutangerne selv kan finde føde og bygge reder. De første tilbagemeldinger har alle været positive og genudsættelsen tyder derfor på at blive en stor succes.

Dermed ser de alle sammen ud til at blive en vigtig del af Borneos udrydningstruede orangutangbestand, der over de seneste 100 år er faldet med cirka 90 procent.

Læs mere om vores genudsættelsesarbejde her

Læs mere om de orangutanger, du kan støtte her