En uge med fokus på træ(er).

19-03-2015

Red Orangutangen bakker op om FSC®-ugen, der sætter fokus på ansvarlig skovdrift. Skoven er nemlig nødvendig for både dyr og mennesker, og sammen står vi stærkest.

I ugen op til påske, den 23. – 29. marts, sætter FSC Danmark sammen med en række organisationer og virksomheder fokus på ansvarligt skovbrug gennem events og information. ”Formålet med FSC Ugen er at sætte fokus på vigtigheden af bæredygtig skovdrift”, fortæller Ida Rehnström, der er kommunikationsansvarlig I FSC Danmark . Det er et budskab, som Red Orangutangen kan stå inde for.

Fælles tilgang til naturbevarelse

FSC er en international certificeringsordning, der opstiller krav for bæredygtig Regnskovn Kehje Sewen på Østborneo produktion af træ- og papirprodukter og uddeler FSC-certifikatet til bæredygtige producenter.Red Orangutangen har siden oktober 2014 været medlem af FSC Danmark som et led i arbejdet for at beskytte regnskov. “FSC-mærket stiller krav, der tilgodeser skovene, deres dyreliv og lokalsamfundene, så vores tilgang til naturbevarelse går godt i spænd”, forklarer Marie Sigvardt, der er projektleder i Red Orangutangen.

Et af værktøjerne

Med FSC-mærket kan forbrugeren sikre sig, at de varer de køber har skaber bæredygtig værdi for lokalsamfundene og ikke har ødelagt naturen. Ida Rehnström supplerer:“FSC-systemet er et af værktøjerne, hvis vi skal sætte en stopper for afskovning og sikre natur og lokalbefolkninger i skove verden over. Sammen med NGO'er og virksomheder fejrer vi i FSC Ugen FSC mærket og viser, hvad der ligger bag det lille mærke"

Samarbejde er afgørende

Red Orangutangen arbejder allerede for at frede skovområder og støtter blandt andet patruljer, der standser skovbrande og illegal skovhugst. Men der skal sættes bredt ind, hvis vi skal nå at sikre skovene. For både Red Orangutangen og FSC Danmark er samarbejde afgørende. “Det betyder rigtig meget for os i FSC Danmark, at NGO'er som Red Orangutangen har lyst til, at støtte op om FSC Ugen. Sammen står vi stærkere, når vi skal skal opmærksomhed om problemerne i verdens skovområder og ikke mindst, når vi skal pege på de mulige løsninger”, afslutter Ida Rehnström.

Læs om Red Orangutangens regnskovbevarende arbejde >>

Læs mere om FSC og FSC-Ugen her >>

 

Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER