Nyt hus til orangutangerne i Vuggestuen

21-08-2017

Det er med stor glæde, at vi nu har færdiggjort byggeriet af et nyt baby-hus til de yngste orangutang-unger på Nyaru Menteng. Desværre har orangutangcenteret manglet plads til alle de små reddede orangutang-unger efter de voldsomme skovbrande i 2015 og 2016, da flere unger end sædvanligt blev reddet i denne periode.

Det nye babyhus har plads til mellem 25 og 30 orangutang-unger i alderen 0 til 3 år, og har blandt andet en indendørs legeplads og bedre aktivitetsmuligheder. Orangutang-ungerne er allerede flyttet ind, og de har haft stort glæde af bl.a. et nyt indendørs legeområde, flere aktivitetsmuligheder samt den nye udendørs legeplads, der kun ligger 100 meter væk fra huset. Dette regnskovsområde er rigt på træer og planter, og orangutang-ungerne vil hver dag blive taget ud til det, så de kan påbegynde træningen af deres færdigheder i naturlige omgivelser.

Havde brug for plads til flere

Det gamle babyhus blev bygget i 2000 og har sidenhen fungeret som de reddede orangutang-ungers første stop i deres rehabiliteringsproces. Desværre blev der i 2015-2016 reddet ekstraordinært mange orangutang-unger på grund af de omkring 125.000 skovbrande, der hærgede Indonesien som følge af El Niño vejrfænomenet. En af dem var lille Hope. Hende kan du læse mere om her >>

Det nye hus har plads til mellem 25 og 30 orangutang-unger, der fremover vil kunne påbegynde deres rejse tilbage til regnskoven i det nye hus.

Du kan være med til at hjælpe de forældreløse orangutang-unger. Adoptér en orangutang og følg den på dens rejse tilbage til regnskoven her >>Faktaboks om orangutanger:

Levesteder: Orangutangen lever kun på Sumatra og Borneo, og er den eneste af de store menneskeaber, der lever udenfor Afrika.

Population: Seneste estimat, fra 2004, er på 55.000 – det forventes dog at være meget lavere i dag.

Reproduktion: Orangutangen er det pattedyr i verden med længst tid mellem fødsler – mellem 6 og 8 år går der, inden hunnen bliver gravid igen. Dertil kommer, at ungen også er afhængig af moren i op til 6-8 år.

Alder: En vild orangutang kan blive op til 45 år, men i fangenskab helt op til 60 år.

Fragmenteret: Mange af de tilbageværende orangutangpopulationer er fragmenteret og små, hvilket kan medføre indavl og svagere individer.Vidste du, at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 300 orangutanger og den efterfølgende monitorering viser, at orangutangerne klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde slægtninge.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>