Albino-orangutang skal have nyt hjem

21-09-2017

Dette forår blev verdens første albino-orangutang reddet af Red Orangutangens indonesiske samarbejdspartner BOS Foundation. Efter grundige lægetjek og undersøgelser af orangutangen er det blevet besluttet, at dens fremtidige hjem skal være på en regnskovsklædt ø, da hun formentligt ikke vil kunne overleve alene i regnskoven.

Lige nu opholder albino-orangutangen, der har fået navnet Alba, sig på orangutangcenteret Nyaru Menteng, efter den i maj blev reddet fra en trist skæbne som kæledyr af centerets redningshold. Læs mere om redningen her >>

Heldigvis var tilfangetagelsen af hende sket fornyligt, og fem-årige Alba har således stadig en opførsel som en vild orangutang, og derfor skal hun have nogle rammer, der sikrer hende de bedst mulige vilkår.

Kan ikke overleve i vild regnskov

Grundige undersøgelser af Alba har vist, at hun både har nedsat syn og hørelse, der vil nedsætte hendes overlevelseschancer i regnskoven betragteligt. Dertil kommer, at hendes hvide pels gør hende lettere at spotte for krybskytter, og øger risikoen for, at hun får hudkræft. Tilsammen gør disse faktorer, at det ville være uansvarligt at genudsætte hende i regnskoven.

Alba har ret til det bedst mulige liv

Red Orangutangen arbejder for at sikre alle orangutanger det bedst mulige liv, og derfor har vi i samarbejde med vores indonesiske partner besluttet, at hun skal flyttes ud på en regnskovsklædt ø. Her kan hun udfolde sin naturlige adfærd i trygge og sikre omgivelser. På denne ø vil Alba leve sammen med et par andre orangutanger, og næsten ikke have nogen kontakt med mennesker. Samtidig kan vi sikre, hun får rigeligt af føde, afhjælpe hendes sundhedsmæssige problemer betinget af hendes albino-natur og vi kan sørge for, at hun ikke bliver jaget af krybskytter.

Hjælp os med at lave hendes nye hjem

Albas fremtidige fristed bliver på Salat Island, hvor vi vil lave et regnskovsklædt ø-område til hende og nogle andre orangutanger, der behøver speciel opmærksomhed.

Hvis du vil hjælpe os med at finansiere Albas regnskovshjem, kan du sende en SMS med teksten ”HJEM ALBA” til 1414 og donere 150 kroner til hendes nye hjem.

Hvis du vil støtte Alba med et andet beløb, kan du ringe til os på 33 93 06 50 eller sende en email til info@redorangutangen.dk  

Du kan hjælpe med at redde den kritisk truede orangutang ved at adoptere en orangutang, og følge dens vej tilbage til regnskoven. Adoptér en orangutang her >>Faktaboks om orangutanger:

Levesteder: Orangutangen lever kun på Sumatra og Borneo, og er den eneste af de store menneskeaber, der lever udenfor Afrika.

Population: Det estimeres af IUCN, at der er omkring 100.000 orangutanger tilbage på Borneo, men med den nuværende udvikling vil der blot være omkring 47.000 tilbage i 2025.

Reproduktion: Orangutangen er det pattedyr i verden med længst tid mellem fødsler – mellem 6 og 8 år går der, inden hunnen bliver gravid igen. Dertil kommer, at ungen også er afhængig af moren i op til 6-8 år.

Alder: En vild orangutang kan blive op til 45 år, men i fangenskab helt op til 60 år.

Fragmenteret: Mange af de tilbageværende orangutangpopulationer er fragmenteret og små, hvilket kan medføre indavl og svagere individer.Vidste du, at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 300 orangutanger og den efterfølgende monitorering viser, at orangutangerne klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde slægtninge.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>