Skoleklasse samler ind til regnskoven

22-06-2017

Onsdag eftermiddag kunne 7a fra Absalons Skole donere over kr. 10.000 til arbejdet med at redde regnskoven. ”Det er dejligt at se så mange unge og dedikerede mennesker, der vil gøre en forskel for verdens skove” fortæller Red Orangutangens kommunikationsansvarlige, Bue Heckmann, som besøgte skolen i forbindelse med donationen.

Det var kulminationen på flere måneders arbejde for 7a, da klassen kunne overrække over 10.000 kroner (10.222 kr.) til Red Orangutangen og Verdens Skove. Pengene er indsamlet af 7a gennem bl.a. småkagesalg og flashmobs, alt i mens de har lært om regnskovens betydning og delt deres viden med skolens andre klasser.

Pengene går til at redde verdens sidste orangutanger

5.111 kroner donerede de til Red Orangutangen. Her vil pengene gå til arbejdet med at redde den kritisk truede orangutang og dens regnskovshjem på Borneo.

”Pengene vil være med til at sikre, at der også i fremtiden vil være regnskov og orangutanger på Borneo. Red Orangutangen er meget taknemmelige for donationen og for at 7a har vist så stort et engagement for regnskoven” fortæller Bue Heckmann.

Og regnskoven på Borneo har brug for al den hjælp, som den kan få. Alene i perioden 1973 til 2010 er 40% af regnskoven ryddet, og der dør cirka 3.000 orangutanger årligt som følge af skovrydningen.

”Sidste sommer blev Borneos orangutang erklæret kritisk truet , og hvis ikke vi gør noget for at ændre den nuværende udvikling, er det ikke sikkert, at kommende generationer vil kunne opleve vilde orangutanger” forklarer Bue Heckmann.

En væg blev malet med regnskovsmotiver

Undervejs i forløbet har Absalons Skole afholdt en tegnekonkurrence i alle skolens klasser, og de 10 bedste tegninger blev udvalgt og brugt som motiv på en betonvæg i skolegården.

Tilsammen udgør de et flot og farverigt motiv, der vil kunne minde skoleeleverne om vigtigheden af at bevare regnskoven, og om, at de har været med til at gøre en forskel for truede dyrearter i hele verden.Faktaboks om orangutanger:

Levesteder: Orangutangen lever kun på Sumatra og Borneo, og er den eneste store menneskeabe, der lever udenfor Afrika.

Population: Seneste estimat fra 2004 siger 55.000 – det forventes dog at være meget lavere i dag. I sommeren 2016 blev Borneos orangutang erklæret kritisk truet af IUCN.

Reproduktion: Orangutangen er det pattedyr i verden med længst tid mellem fødsler – mellem 6 og 8 år går der, inden hunnen bliver gravid igen. Dertil kommer, at ungen også er afhængig af moren i op til 6-8 år.

Alder: En vild orangutang kan blive op til 45 år, men i fangenskab helt op til 60 år.

Fragmenteret: Mange af de tilbageværende orangutangpopulationer er fragmenteret og små, hvilket kan medføre indavl og svagere individer.


Miko ankom til Nyaru Menteng den 10. februar 2010 og har siden da været en del af centerets rehabiliteringsprogram, hvor han har haft en rivende udvikling. Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>