Små 30.000 nye træer plantet på Borneo

23-02-2017

Takket været vores SOS Borneo partneres støtte, har vi i løbet af det sidste kvartal af 2016, hvor forholdene for at plante træstiklinger har været optimale, plantet næsten 30.000 nye træer i Mawas-området. Stiklingerne spirer nu i jorden og er med til at genskabe et regnskovshjem for hundredvis af sjældne og unikke arter.

Selvom vintermånederne i Danmark ikke egner sig til at gå i haven, så har de seneste par måneder på Borneo givet perfekte forhold til at udplante træstiklinger. Helt præcis er 28.886 stiklinger blevet plantet ud i Mawas, hvor de nye træer dækker et 26 hektar stort område. Dermed er mere end 40.000 træstiklinger plantet ud takket været SOS Borneo partneres støtte, og 36 hektar (svarende til 360.000 m2 eller ca. 50 fodboldbaner) ny regnskov spirer på Borneo.

Træerne gavner lokalsamfundet

Stiklingerne er plantet ud af lokalbefolkningen, som i løbet af året har indsamlet forskellige frø fra den eksisterende regnskov i området. De udplantede træer består af 12 forskellige træarter, og cirka 54 procent af stiklingerne er frugttræer, mens de resterende er med til at sikre en høj biodiversitet i den fremtidige regnskov. Frugttræerne gør, at træerne en dag vil kunne levere føde for de over 3.000 vilde orangutanger og mange andre dyre- og fuglearter som lever i området.

Stiklingerne spirer i cirka seks måneder i fem plateskoler, specielt oprettet til dette formål. Når planterne er cirka 30 centimeter høje, plantes de ud med tre meters mellemrum af seks forskellige skovgrupper, der også holder øje med dem efterfølgende. Hvis et træ ikke klarer konkurrencen om sollyset med bregnerne, erstattes det af et nyt træ. På den måde sikrer vi, at området med tiden vil blive en regnskov rig på biodiversitet.

Du kan læse mere om vores arbejde med at beskytte og genetablere regnskoven her >>

Tusind tak for din støtte til at genplante Borneos regnskov og sikre, at øens helt unikke dyrearter også i fremtiden har et regnskovshjem.Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 250 orangutanger, og de rehabiliterede orangutanger klarer sig lige så godt i regnskoven som deres vilde slægtninge.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>


Se dokumentar om Red Orangutangens regnskovsarbejde nedenfor.