Smuglet orangutangunge ankommer til Nyaru Menteng

26-02-2016

Kan du huske efterårets historie om to orangutangunger, der blev reddet fra smuglere i Kuwaits lufthavn? Efter at have overstået en obligatorisk karantæneperiode og blevet DNA-testet, er den ældste af dem – Moza – nu ankommet til Nyaru Menteng, hvor vores omsorgsfulde personale vil sørge for, at den en dag vil kunne vende tilbage til Borneos regnskove.

I efteråret kunne vi berette om de to orangutangunger Moza og Puspa, som blev reddet fra smuglere i Kuwaits lufthavn. De var begge svage og afkræftede og måtte derfor komme til kræfter inden de kunne klarer turen tilbage til Indonesien i efteråret. Læs om Mozas redning her og om Puspas her.

Moza flyttes til Nyaru Menteng

I Indonesien har de indtil nu været holdt i en obligatorisk karantæne for vilde dyr, som en dag skal genudsættes i naturen. Her er de blevet passet og plejet, mens lægerne har undersøgt dem for smitsomme sygdomme og DNA-testet dem. Det viser sig, at de ikke kommer fra de samme områder. Lille Puspa tilhører den Sumatraske orangutangart, og hun vil derfor fortsætte sin udvikling mod at blive genudsat på Sumatra sammen med andre orangutanger af samme art.

Mozas DNA-test viste imidlertid, at hun stammer fra den centrale del af Borneo, hvor Red Orangutangen arbejder med at genudsætte orangutanger. Derfor er hun nu blevet flyttet til redningscenteret Nyaru Menteng, hvor hun vil fortsætte sin udvikling sammen med Cinta og de andre orangutanger i den aldersgruppe.

Har andre orangutanger med sig

Desværre er Moza ikke den eneste orangutang, der er forsøgt smuglet ud af landet. Derfor ankommer hun til Nyaru Menteng sammen med fem andre orangutanger. Den ene, Junior, blev sidste år reddet i Jakartas lufthavn, mens de fire andre er blevet reddet i Thailand.

Du kan hjælpe orangutangerne ved at adoptere en orangutang fra Nyaru Menteng. Læs mere her >>Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 200 orangutanger og af disse har 92 procent af orangutangerne overlevet omstillingen fra rehabiliteringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>