Fem orangutanger genudsat

27-05-2016

Det er med stor glæde, at vi kan meddele, at tre orangutanghanner og to hunner nu kan nyde livet som frie og vilde orangutanger efter, at de den 27. maj er blevet genudsat i Borneos regnskove. Dermed har danskerne i løbet af de seneste fem år hjulpet 212 orangutanger til et nyt og bedre liv.

Red Orangutangen har i samarbejde med vores indonesiske partner, BOS Foundation, genudsat yderligere fem orangutanger i den østlige del af Borneo. Orangutangerne er alle blevet reddet fra triste skæbner og er blevet passet og plejet på rehabiliteringscenteret Samboja Lestari. De er de seneste eksempler på, at orangutangerne kan reddes og gives en ny chance, hvis støtten er der til det. De fem orangutanger hedder Angely, Kenji, Gadis, Hope og Raymond og nedenfor kan du læse deres historier.

Angely

Den 18. juni 2010 ankom den etårige Angely til centeret, efter hun var blevet reddet fra en lokal, der havde holdt hende som kæledyr. Hun var stærkt traumatiseret og menneskesky i begyndelsen, men har sidenhen været gennem en rivende udvikling. I rehabiliteringsprogrammet lærte hun hurtigt alle de nødvendige evner til at overleve i regnskoven, og derfor er denne smukke orangutanghun nu klar til at blive genudsat efter seks år i rehabiliteringsprogrammet


Kenji

En lokal mand fandt Kenji i nærheden af en oliepalmeplantage end dag i oktober, 2010. Denne lille etårige orangutanghan var slemt medtaget og havde et sår i hoften, som var påført af en machete. Manden tilkaldte straks centerets personale og her fik Kenji behandling med det samme. I begyndelsen nægtede han imidlertid at blive båret rundt, men han har altid været glad for de andre orangutanger. Det er derfor med stor glæde, at vi nu kan genudsætte syvårige Kenji. Han har fortjent en ny chance.


Gadis

Denne orangutanghun blev fundet bevidstløs og syg i februar, 2014. Hun var fem år og vejede 23 kilo ved ankomsten, hvor hun med det samme fik intensiv behandling på centeret. Hun viste sig hurtigt at være en intelligent orangutang, der til trods for at være populær blandt hannerne foretrak at være alene. Hun er i dag syv år, vejer 33 kilo og er klar til at klare sig selv i Borneos regnskove.


Hope

Den 17. oktober 2010, blev Hope reddet fra en skæbne som kæledyr. Centeret var egentligt fyldt op, da denne etårige orangutanghan ankom. Men han havde så desperat brug for hjælp, at der blev fundet plads til ham. Det tog over to måneder at få ham på højkant igen, men derfra så han sig ikke tilbage. Han er i dag en stærk seksårig orangutang, der vejer 27 kilo og er klar på livet i den vilde regnskov.


Raymond

Da denne orangutangunge var otte måneder gammel, blev han reddet fra en lokal person, der holdt ham fanget som kæledyr i 2007. Han vejede kun 3.6 kilo og det var tydeligt, at fangeskabet havde påvirket ham dybt. Under personalets opmærksomme pleje begyndte han imidlertid langsomt at åbne sig op igen og der kom liv tilbage i hans små øjne. Han bliver stadig ophidset, når mennesker nærmer sig ham og det er derfor med stor glæde, at vi nu genudsætter ham i regnskoven. Her kan han få lov til at leve alene, som en vild orangutanghan skal.

Du kan hjælpe orangutangerne. Giv nødstedte orangutanger en ny chance og adopter en af dem. Læs mere her >>Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 200 orangutanger og 92 procent af orangutangerne, der genudsættes, overlever omstillingen fra rehabiliteringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>