Portræt af en frivillig: Merete Jess

Merete har altid taget sig af alle de nødstedte dyr hun mødte. Siden 2010 har hun været fast materiale-pakker for Red Orangutangen.

Lone Dröscher Nielsen og Merete Jess

”Min mand hjælper børnene, jeg hjælper dyrene, sådan har vi fordelt det”, griner Merete henover bordet i Red Orangutangens mødelokale. Det er fyldt med nyhedsbreve, foldere og kuverter, alt sammen lagt i en sirlig orden. Hvor hendes mand er sponsor for et børnehjem i Kenya, har Merete adopteret en orangutang og er fast pakker i Red Orangutangen.

Samlede dyr op på gaden

Da Merete arbejdede som fysioterapeut i Spanien, samlede hun dyr op på gaden og tog dem med hjem. To af dem, en hund og en kat, fulgte hele vejen med til Danmark. Hvis hun kunne, ville hun hjælpe alle dyr. Men valget faldt på orangutangen: ”Da jeg gik på efterløn, besluttede jeg, at jeg ville bruge én dag om ugen på velgørende arbejde. Og så så jeg en annonce for Red Orangutangen i lokalavisen. Jeg havde tidligere set udsendelsen om Lone på DR, så jeg kendte lidt til projektet i forvejen". Meretes interesse var vakt, og hun henvendte sig til Red Orangutangen.

Fast del af uundværligt hold

Merete begyndte at pakke breve for Red Orangutangen i sensommeren 2010, og kort tid efter blev hun en del af et uundværligt hold på tre kvinder, som mødes mandage efter behov. ”Vi har det hyggeligt i vores gruppe. Alle har en orangutang og følger jo både med i Red Orangutangens arbejde og i hinandens liv". Holdet, som Merete er en del af, er en fast bestanddel i organisationens struktur. Her findes viden om orangutanger og historik om kampagner, og der er tjek på tingene - som nu kuverterne, der ligger klar på bordet med labels, adoptionshistorier og flyers. "Man bliver jo en del af det hele", smiler Merete " - og får lige en sludder med Lone og et knus, når hun er på besøg.”


 

KONTAKT

Telefontid:
man-fre 9.30 - 15.00
E-mail: info@redorangutangen.dk


 

Vis din støtte på Facebook

Download vores bannere til din private Facebook-profil. Klik her >>