Økonomi

Hvor ender de penge, jeg donerer?

Når du donerer midler til Red Orangutangen, går de først og fremmest til orangutangerne på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. En del af dem går også til det langsigtede og forebyggende arbejde for at redde den vilde orangutang som art: regnskovsbeskyttelse, beskyttelse af vilde orangutanger mv.

Kendskab og indsamling

En mindre del af din donation går til Red Orangutangens sekretariat, der arbejder for at udbrede kendskabet til orangutangernes situation og som administrerer og indsamler midler til orangutangprojekterne.

Herunder kan du læse, hvilke midler vi indsamler, og hvordan vi fordeler dem på administration, indsamlingsomkostninger, oplysning og projekter.

Sådan blev pengene brugt i 2016

2016 blev endnu et godt år, hvor Red Orangutangens projekter på Borneo fik en større sum penge, da vi både øgede indsamlingsindtægterne og mindskede omkostningerne i Danmark og Sverige. Derudover opnåede projekterne på 

Borneo nogle væsentlige mål, der gør os i stand til at hjælpe orangutangerne endnu mere i de kommende år.

Indsamlede midler

Red Orangutangen indsamlede 18.439.000 kr. i 2016 fra private bidragsydere, fonde og virksomheder i Danmark og Sverige. Dette beløb er knap en halv million kroner mere end i 2015, og det viser en fortsat bred opbakning til arbejdet med at redde den kritisk truet orangutang.

Fordeling af midlerne

Af danske midler blev der i 2016 doneret 7.360.000 kr. til rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng, hvor knap 500 orangutanger dagligt bliver passet og plejet. Disse midler er med til at finansiere centerets drift og hjælpe orangutangerne, indtil de er klar til at blive genudsat i regnskoven. Derudover finansierede organisationen blandt andet oprettelsen af fem planteskoler i Mawas-området, hvorfra tusindvis af stiklinger bliver brugt til at genplante og genskabe cirka 3.000 vilde orangutangers delvist ødelagte regnskovshjem. I alt blev der uddelt midler for 14.180.000 kr., hvilket svarer til 76.9 procent af de indsamlede midler i Danmark og Sverige.

Red Orangutangen har i 2016 sammenlagt brugt 5.128.000 kr. på service til støtter, administration og indsamlingsarbejdet. Dette er en nedgang på over én millioner kroner i forhold til året før, og skyldes en række organisatoriske engangsinvesteringer i 2015 og effektiviseringer i organisationen. 


Kontakt

Har du spørgsmål til indsamlingen og fordelingen af midler, er du velkommen til at kontakte os.

Telefontid: man-fre 9.30 - 15.00

E-mail: info@redorangutangen.dk


 

Årsregnskaber