Lone Dröscher-Nielsen

Lone Dröscher Nielsen er kvinden bag verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger. Den nordjyske ildsjæls arbejde med at redde og rehabilitere Borneos røde aber er skildret både af DR, BBC og Animal Planet.

 
 

Mor for tusinde orangutanger

Lone har været mor for over tusinde forældreløse og hjemløse orangutanger på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Siden midten af 1990'erne har hun kæmpet en utrættelig kamp for at beskytte den røde asiatiske menneskeabe og for at bremse fældningen af deres hjem, regnskoven. 

Tilbage til friheden

I 2012 kunne og centeret begynde genudsætningen af rehabiliterede orangutanger i et stort og sikkert regnskovsområde midt på Borneo. Det er første gang i verdenshistorien, at tidligere kæledyrsorangutanger bliver genudsat i naturen i så stort et omfang. Heldigvis klarer orangutangerne sig over al forventning.

Ny base, samme mission

På grund af sygdom måtte Lone forlade Borneo og Nyaru Menteng i 2010. Lone arbejder i dag som Senior Advisor for Red Orangutangen fra sin base i Wales, men missionen er den samme. Herfra bistår hun fortsat Nyaru Menteng med at udvælge de orangutanger som genudsættes.

Læs meget mere om Lone >>