Levested

Nogle af verdens største regnskovsområder ligger på Borneo. Den frodige regnskov er hjemsted for orangutangen, der i dag kun lever her på øen og på øen Sumatra. Regnskoven er desuden hjem for et hav af andre dyre- og plantearter, der kun kan overleve i dette økosystem.

 
 

Unikt dyre- og planteliv

Regnskoven indeholder enmeget høj grad af biodiversitet. Her findes 15.000 plantearter og 700 træsorter, hvoraf de 155 kun findes på Borneo. Til sammenligning findes der cirka 124 træsorter i hele Europa. De lavtliggende skovområder, hvor orangutangerne bor, er yderst næringsholdige, og her vokser træer, der bliver op til 50 meter høje. Regnskoven er også hjem for den truede pygmæelefant og mange andre sjældne dyrearter.

Den uundværlige tørvemose

Regnskoven omdanner CO2 til ilt og er vigtig i forhold til hele klodens balance. Den næringsrige tørvemose i de lavtliggende skovområder binder desuden store mængder CO2. Tørven regulerer og renser vandet i områderne og er derfor en uundværlig del af økosystemet. Derfor kaldes regnskoven ofte for klodens lunger.