Red Orangutangen: Kursen er sat

Det populære danske TV2 program ”Kurs mod fjerne kyster” har i denne sæson sat kurs mod Borneo, hvor Mikkel Beha og familien fortæller om Borneos regnskov og orangutangernes situation.

I to programmer af denne sæsons ”Kurs mod fjerne kyster” bringes seeren tæt på Borneos rige dyre- og planteliv, men også tæt på de trusler, der netop nu truer Borneos regnskov.

Borneos unikke regnskov og dens beboere, såsom orangutangen, trues af skovrydning til fordel for blandt andet palmeolieproduktion. Siden 1973 er 40 procent af Borneos regnskov blevet ryddet, og med skovrydningen er mange af orangutangernes sidste levesteder forsvundet. Derfor blev Borneos orangutang i sommeren 2016 erklæret kritisk truet, da forskere estimerer, at 86 procent af bestanden vil være forsvundet ved udgangen 2025.

Du kan hjælpe den truede orangutang og Borneos regnskov

Red Orangutangen er en danskbaseret organisation, hvis mission er at redde Borneos orangutang og dens regnskovshjem. På verdens største rehabiliteringscenter hjælper vi nødstedte orangutanger, indtil de kan klare sig selv, hvorefter de genudsættes i regnskoven. Centeret blev grundlagt af danskeren Lone Dröscher Nielsen og vores indonesiske samarbejdspartner BOS. Du kan adoptere en orangutang på centeret og følge den på dens vej tilbage til regnskoven. Læs mere her >>

Du kan hjælpe den kritisk truede orangutang ved at adoptere en forældreløs orangutangunge og følge den hjem til regnskoven. Adoptér en orangutang og modtag løbende billeder og opdateringer.

Red Orangutangen hjælper hvert år hundredvis af nødstedte orangutangunger, der mister deres regnskovshjem og overlades til sultedøden, mens andre tilfangetages ulovligt og sælges som kæledyr på det sorte marked.

Når orangutangerne er blevet reddet, kommer de ind på et center for orangutanger, hvor de modtager masser af omsorg og kærlighed fra centerets babysittere, indtil de kan klare sig selv og genudsættes i beskyttet regnskovsområder. Siden 2012 er over 250 rehabiliterede orangutanger blevet genudsat i Borneos regnskov, og vores efterfølgende monitorering viser, at de klarer sig ligeså godt som deres vilde slægtninge.

Hvem er Red Orangutangen?

I 1999 grundlagde danskeren Lone Dröscher-Nielsen verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger - Nyaru Menteng, og det er Red Orangutangens vision at videreføre hendes arbejde og hjælpe orangutangerne. Omkring 500 orangutanger får hver dag hjælp på centeret, og det har et redningshold, der tager ud og hjælper orangutangunger som har mistet deres hjem i regnskoven eller som er blevet indfanget som kæledyr.

Adoptér en nødstedt unge her >>

 

Vil du læse mere? 

Bevar regnskoven

Red Orangutangen arbejder også med at beskytte Borneos regnskov. Behovet for hjælp til Borneos regnskov er akut! Siden 1973 er 40 procent af Borneos unikke regnskov forsvundet. For at sikre orangutangen og andre sjældne dyrearters fremtid, arbejder vi derfor aktivt for at bevare og genskabe Borneos regnskov. 

Læs mere her >>

Orangutangunge reddet

Den 12. januar 2017 blev årets første orangutangunge reddet af Nyaru Mentengs redningshold. Den var døden nær af sult da redningsholdet ankom, men i dag har den etårige orangutang fået en ny starte på orangutangcenteret, hvor den er startet i Vuggestuen sammen med 17 andre orangutangunger.

Læs mere om redningen her >>

Adoptér en orangutang

Danskeren Lone Dröscher Nielsen var med til at grundlægge verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger i 1999. Over 500 orangutanger får lige nu hjælp på centeret, og vil en dag vende tilbage til regnskoven. Du kan hjælpe nødstedte orangutanger ved at adoptere en orangutang og følge den tilbage til regnskoven.

Adoptér en orangutang her >>

 

SMS og Hjælp

nullSend en SMS til 1414 med teksten ”Skov” så støtter du med 50 kr*. For din donation på 50 kr. kan Red Orangutangen plante et nyt træ, hvor regnskoven er fældet eller brændt.

*Plus alm. sms takst. Du accepterer samtidig at blive kontaktet af Red Orangutangen.

Støt online

nullDu kan hjælpe orangutangen nu. Ved at adoptere en orangutang, kan du hjælpe med at redde nødstedte orangutanger. 
Støt online her >>