REDNINGSCASE 1: EMEN

Ankomst til Nyaru Menteng: 5. januar 2000
Alder ved ankomst: 4 år
Reddet fra: En tilværelse som kæledyr
Genudsat: 12. nov. 2012 i Bukit Batikap fredet regnskov

Emen havde en hård start på livet. Med hjælp fra Nyaru Mentengs rednings- og rehabiliteringsprogram lever hun nu i frihed med sin søn.

 
 

STRAFFET FOR AT STJÆLE ÆG

Emen blev reddet fra livet som kæledyr kort tid efter, Nyaru Menteng havde slået dørene op i 1999. Centret blev kontaktet af en privatperson, der kendte til en orangutang, som blev holdt fanget i landsbyen Henda. Nyaru Mentengs redningshold rykkede straks ud. De fandt den lille hunorangutang svækket og med kun en tommel tilbage på højre hånd. Hendes illegale ejer havde straffet hende for at stjæle æg ved at hugge resten af fingrene af .

REHABILITERING I SKOVSKOLE

Efter at være kommet sig over fejlernæring begyndte Emen i rehabiliteringsforløbet på Nyaru Menteng. I skovskolen genlærte hun de naturlige færdigheder, hun havde glemt under sit fangenskab. Efter tre år blev hun flyttet til den beskyttede ø, Kaja, hvor hun kunne prøve kræfter med livet næsten uden mennesker. På øen blev hun i 2009 mor til hannen Embong.

FRIHED

Emen var blandt de første tidligere kæledyrsorangutanger som blev genudsat i fredet regnskov. Hun vendte tilbage til naturen den 2. november 2012 og på trods af sine manglende fingre og sine tidlige år i fangenskab, formår hun at leve som en vild orangutang i naturen sammen med sin søn, Embong.