Genudsætning

Målet med rehabiliteringsforløbet er at få orangutangerne gjort i stand til at overleve på egen hånd i naturen. I 2012 fik rehabiliteringscentret Nyaru Menteng brugsret til et 350 km2 stort, fredet regnskovsområde. Historiens mest omfattende genudsætningsprogram af menneskeaber kunne begynde.

Bukit Batikap - et paradis for orangutanger

Regnskovsmrådet Bukit Batikap er på størrelse med den danske ø Mors. Det ligger i den region på Borneo, som kaldes Central Kalimantan, hvor også rehabiliteringscentret Nyaru Menteng ligger. Bukit Batikap er velegnet som genudsætningsområde, fordi regnskoven her er uberørt og rig på naturlig føde. Red Orangutangen estimerer, at der kan bo cirka 300-350 vilde orangutanger i området, der naturligt afskæres fra menneskelige aktiviteter af bjerge og floder.

I 2016 begyndte vi også at genudsætte orangutanger i Nationalparken Bukit Baka Bukit Raya. Læs mere om dette område, der estimeres til at have plads til cirka 450 vilde orangutanger, her >>

Over 300 orangutanger er genudsat

Indtil nu har vi med vores lokale samarbejdspartner BOS Foundation genudsat over 300 orangutanger, hvoraf 167 af genudsættelserne har været i Bukit Batikap. Genudsættelsesprogrammet er det mest succesfulde i verden, og den efterfølgende monitorering af de genudsatte orangutanger viser, at de klarer sig ligeså godt i naturen som deres vilde slægtninge. Det er helt unikt og bekræfter os i, at vi bruger de rigtige metoder.

Udover rehabiliteringsopholdet på Nyaru Menteng, skal orangutangerne gennem en omfattende proces før, under- og efter genudsætningen.

Før genudsætningen >

Orangutangerne hentes ind fra de beskyttede øer, gennemgår sundhedstjek og bliver udstyret med radiosendere.

Selve genudsætningen >

Transporten fra centret til Bukit Batikap foregår med lastbil, fly, helikopter og båd.

Efter genudsætningen >

Orangutangerne overvåges i deres nye hjem af lokale specialister.

 

 

Genudsatte orangutanger

Siden 2012 er over 300 rehabiliterede orangutanger blevet genudsat, og vi kender til fem naturlige fødsler fra de genudsatte orangutanger

Læs navnene på alle genudsatte orangutanger i Bukit Batikap >>