Redningscase: Hercules

Ankomst til Nyaru Menteng: 28. september 2002
Alder ved ankomst: 12 år
Reddet fra: 12 år i fangenskab
Rehabilitering: Ikke mulig

Hercules er et sørgeligt eksempel på en orangutang, der aldrig igen får et liv i naturen efter et uheldigt møde med mennesker. Tilbage er der kun at sikre ham en nogenlunde værdighed på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.

 
 

Forkrøblet og blind

Hercules blev reddet fra fangenskab hos en indbygger i Jakarta på øen Java. Han var 12 år gammel og havde boet alt for lang tid i et bur, som han ikke havde kunnet røre sig i. Han var svag og fejlernæret, blind på det ene øje og ude af stand til at bruge sine hænder eller fødder på grund af de mange år uden fri bevægelighed.

Behandling

Hercules blev bragt til Nyaru Menteng, men på grund af sine forkrøblede hænder og fødder kunne han ikke gennemgå et almindeligt rehabiliteringsforløb. Der bliver holdt nøje øje med Hercules' øjne, og hans hænder og fødder bliver behandlet i håb om, at hans situation en dag kan blive forbedret.

Feriegæst på beskyttet ø

På centret må Hercules bo i bur, fordi den voksne orangutang trods alt er et vildt dyr. Selvom buret er stort, er det ikke et tilfredsstillende liv. Om sommeren i tørtiden er Hercules derfor feriegæst på én af centrets beskyttede øer i det omfang det vurderes forsvarligt. Han bliver fodret hver dag og har al den plads, han kan drømme om. Om vinteren, når det er regntid, vender han tilbage til sit bur, fordi øen bliver oversvømmet.

Afhængig af klatreevne

Orangutanger er helt afhængige af deres evne til at klatre i træer for at kunne overleve i naturen. Det kommer Hercules aldrig til. På grund af sin triste historie må han tage til takke med en sommerferie i ny og næ, og eftersom hans tilstand hele tiden forværres, er det ikke engang sikkert, at de udflugter kan fortsætte.


Redningsaktioner >>