Børnehaven

Når orangutangerne er omkring to år rykker de op i skovbørnehaven. Hvor de var vant til at skulle lege med højst 20 venner i vuggestuen, skal de nu lære 100 orangutanger at kende.

Opdeles i grupper

Skovbørnehavens elever sover sammen i bure om natten, og når burene åbnes om morgenen er der allerede gang i den. Orangutangerne følges med deres babysittere til skovbørnehaven. Vejen går over gangbroer gennem sumpen. De mindste bæres i kurve, de større går selv.

Morgenmad som lokkemad

Ude på skovbørnehavens område får orangutangerne dagens første egentlige måltid. Babysitterne må sommetider bruge morgenmaden som lokkemad for at få de mindste orangutanger med. Orangutangerne får friskskåret frugt og mælk.

Undervisning i høje træer

I vuggestuen var træerne tilpasset de små orangutanger, men i skovbørnehaven får træerne lov til at vokse vildt. Det er overvældende for de nye elever. Babysitterne opmuntrer dem til at klatre op. Det er vigtigt, at de lærer at opholde sig så meget som muligt i trætoppene, da det er sådan, de kan overleve i naturen.

Dygtige efterabere

I naturen ville orangutangerne lære at overleve ved at iagttage deres mor igennem op til otte år. I skovbørnehaven har orangutangerne babysitterne , men de har også hinanden. De små orangutanger følger med i de større orangutangernes gøren og laden og er dygtige efterabere.

Reder og naturlige fjender

I skovbørnehaven skal orangutangerne lære at genkende naturlige fjender og begynder så småt at bygge reder. Skovbørnehaven udgør en flydende overgang til den egentlige skovskole.