Cinta var en sårbar lille størrelse, da hun kom ind på Nyaru Menteng. Men nu er hun én af de mest nysgerrige orangutanger. 

Ensom og forladt

Den 14. februar 2013 var hele centeret i gang med store forberedelser til at genudsætte orangutanger i vild regnskov. Men midt i travlheden ringede en lokal mand og fortalte, at han havde set en ensom orangutangunge. Redningsholdet rykkede straks ud. Cinta blev fundet moderløs, skrigende og rystende i et område, der var ryddet til fordel for en palmeolieplantage.

Bedste venner

Cinta finder hurtigt en bedste ven i Vuggestuen, nemlig Jumbo, som hun altid krammer og kæler med. Når han ikke gider, er det godt at babysitterne er der, for hun har meget brug for omsorg. Hun kan finde på at løbe hen til personalet, tage dem i hånden og lave små pibelyde. Først når hun får sin mælk og er helt mæt, falder hun til ro. Så hopper hun ud til de andre på legepladsen og gør dem selskab.

Nysgerrig, lille unge

En dag skete der ændringer i Vuggestuen. Den dominerende han, Barlian, rykkede op i Skovskolen. Det åbnede nye muligheder for de mere forsigtige unger, og Cinta begyndte at udforske legepladsen mere og mere frygtløst. Hun kravlede op i de højeste træer. I 2016 tog Cinta selv det store spring til Skovskolen, hvor hun er meget nysgerrig over for de andre orangutanger og de nye omgivelser.

Billeder af Cinta

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/cinta-flaske-300x200.jpg

Cinta blev fundet helt alene i en ryddet skov, der skulle bruges til palmeolie.

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/cinta-bad-300x200.jpg

Cinta er nysgerrig - og her leger hun med en vandslange.

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/cinta-tunge-300x200.jpg

Hvis du adopterer Cinta, så sender vi dig et adoptionsbevis, og opdaterer dig på hendes udvikling og nyt fra vores arbejde for at redde den kritisk truede orangutang.

Fakta om Cinta

Rehabiliteringscenter: Nyaru Menteng

Ankomst: 14. februar 2013

Alder ved ankomst: 3 måneder

Video med Cinta på centeret

Hvad får du som adoptant af Cinta?

  • Et adoptionsbevis og et billede af Cinta.
  • En opdatering hvert kvartal, hvor du hører, hvordan Cinta har udviklet sig siden sidst - den ene i form af en video.
  • Billeder og videoer med Cinta.
  • Et nyhedsbrev hvor du får de seneste nyheder fra Borneo og resultaterne fra arbejdet med at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder.

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

  • Alle orangutangerne på centrene. Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Cinta, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.
  • Redning af forældreløse orangutanger. Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.
  • Forebyggelse gennem oplysning. Du bidrager også til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder, samt arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.