Hope (som på centret hedder Mema) trives efter en hård start på livet. Hun er så småt begyndt at udvikle sig til at være en livsglad og modig orangutang, men hendes historie er tragisk.

Fundet i en skovrydning

Den første juni, 2016, fik redningsholdet et opkald fra en mand, som havde fundet en ensom orangutang-unge i et nedbrændt skovområde. Redningsholdet tog straks ud og hentede den lille unge, som viste sig at være en hun-orangutang, der var cirka fire-fem måneder gammel.

Hope fik en hård start på livet

Straks efter ankomsten til rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng, blev der lavet et grundigt lægetjek af ungen. Desværre viste undersøgelsen, at hun var slemt underernæret og kun vejede 2.3 kilo. Desuden havde hun en række sår på hendes torso og hofter, der ved nærmere undersøgelser viste sig at stamme fra kugler, affyret af et luftgevær. Vi frygter således, at hendes første møde med mennesker har været et trist et af slagsen: At disse mennesker har skudt hendes mor, der er død i forsøget på at redde ungen fra kugleregnen.

Oplæringen er begyndt

Heldigvis er hun med hjælp fra Nyaru Menteng-centerets omsorgsfulde personale kommet på højkant igen. I dag er hun en del af rehabiliteringsprogrammet for nødstedte orangutanger, hvor hun lige nu opholder sig i Vuggestuen sammen med de andre orangutang-unger under tre år. Her bliver hun dagligt taget ud til et lille skovområde, hvor hun langsomt kan begynde at udvikle sine evner, så hun en dag kan vende tilbage til regnskoven som en voksen orangutang.

Hvis du adopterer Hope, er du med til at sikre, at hun kan komme tilbage til regnskoven samtidig med, at du får opdateringer og billeder af hendes udvikling løbende. Sammen kan vi være med til at give hende og andre nødstedte orangutanger nyt håb!

Billeder af Hope

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/Hope-kigger-i-kamera-300x200.jpg

Da Hope blev fundet og reddet, var hun kun 4-5 måneder gammel.

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/Hope-kasse-300x200.jpg

Hun blev fundet og hentet til centeret fra et nedbrændt skovområde.

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/Hope-hård-start-300x200.jpg

Hvis du adopterer Hope, så sender vi dig et adoptionsbevis, og opdaterer dig på hendes udvikling og nyt fra vores arbejde for at redde den kritisk truede orangutang.

Fakta om Hope

Rehabiliteringscenter: Nyaru Menteng

Ankomst:  1. juni 2016

Alder ved ankomst: 4-5 måneder

Video: Forældreløse Hope reddes

Hvad får du som adoptant af Hope?

  • Et adoptionsbevis og et billede af Hope.
  • En opdatering hvert kvartal, hvor du hører, hvordan Hope har udviklet sig siden sidst - den ene i form af en video.
  • Billeder og videoer med Hope.
  • Et nyhedsbrev hvor du får de seneste nyheder fra Borneo og resultaterne fra arbejdet med at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder.

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

  • Alle orangutangerne på centrene. Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Hope, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.
  • Redning af forældreløse orangutanger. Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.
  • Forebyggelse gennem oplysning. Du bidrager også til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder, samt arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.