Illegal international handel med orangutangunger som kæledyr er "big business". Taymur var en af de heldige, der blev reddet og kunne vende hjem til Borneo.

Det var en tilfældighed, der reddede Taymur. Inden han var fyldt to år, var han, som offer for den illegale internationale handel med vilde dyr, blevet smuglet ud af Indonesien og solgt som kæledyr til en "ejer", der gav ham stoffer "for sjov".  Han blev reddet ved en tilfældighed, da det Kuwaitiske politi blev kaldt ud til et trafikuheld. I dag er Taymur på BOS Foundations rehabiliteringscenter Nyaru Menteng, hvor han trives og langsomt men sikkert lærer de færdigheder, han skal bruge, når han en dag forhåbentlig kan vende tilbage til regnskoven.

Taymur vender hjem til Borneo og en ny start på livet
I videoen her under kan du se, hvordan det gik for sig, da lille Taymur endelig vendte hjem, hvor han hører til.

Du kan hjælpe Taymur det sidste stykke vej tilbage til et liv som vild orangutang i beskyttet regnskov ved at adoptere ham.

Hvad får du når du adopterer Taymur?

Når du adopterer Taymur får du med det samme et adoptionsbevis på ham og hele historien om hans liv frem til nu pr. email. Hvis du ønsker det, sender vi også et trykt adoptionsbevis til dig.

Der udover sender vi løbende opdateringer om Taymurs liv og udvikling til dig, så du kan følge hans liv på Nyaru Menteng. Du vil få et indblik i de faser, han skal igennem for blive klar til at leve i regnskoven på egen hånd en dag. Du hører om, hvordan han trives og udvikler sig og hverdagens genvordigheder og successer.

Vi sender opdateringer ud ved månedskiftet januar/februar, månedskiftet april/maj, i august og ved månedskiftet oktober/november. I august er det i form af en 5-10 minutters video.

Du får også et nyhedsbrev, hvor du kan læse om vores arbejde på Borneo og resultaterne heraf. Vi deler også den nyeste viden om orangutangerne og deres levesteder.

Taymur var 2 år da han vendte hjem fra Kuwait
Taymur var 2 år da han vendte hjem fra Kuwait
Taymur hygger sig med vennerne i skovskolen
Taymur hygger sig med vennerne i skovskolen

FAKTA OM TAYMUR

Køn: han
Center: Nyaru Menteng
Ankomst: september 2017
Alder ved ankomst: 2 år

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

Alle orangutangerne på centrene.
Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Taymur, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.

Redning af forældreløse orangutanger. 
Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.

Forebyggelse gennem oplysning. 
Du bidrager til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder og arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.

MØD

de andre orangutanger

GIV

en adoption i gave