Udbruddet af coronavirus kan også udgøre en trussel mod orangutangerne – din fortsatte støtte er derfor meget vigtig.

Først og fremmest vil vi gerne udtrykke vores ønske om at du og dine har det godt og kommer vel ud på den anden side af corona-krisen.

Desværre kan den nuværende sundhedskrise også udgøre en trussel mod orangutangerne på grund af risikoen for sygdomsudbrud blandt personale og orangutanger, såfremt COVID-19 kommer til centrene.

Kan orangutanger smittes med det nye coronavirus?

Sygdommen COVID-19 er endnu ikke blevet påvist i orangutanger, men desværre er der omfattende videnskabeligt bevis for at orangutanger og andre menneskeaber er følsomme over for de vira og bakterier som forårsager luftvejssygdomme hos mennesker. Ledende eksperter i menneskeabers velfærd og helbred vurderer derfor, at der er al mulig grund til at frygte at COVID-19 også vil ramme orangutangerne. Vi vil sammen med BOS Foundation naturligvis gøre alt hvad vi kan for også at få orangutangerne godt igennem denne svære tid.

Beskyttelse af personale og orangutanger på centrene på Borneo

COVID-19 er i Indonesien. Det nye virus spreder sig hurtigt i landet, og er nu også kommet til Borneo. BOS Foundation har derfor lukket rehabiliteringscentrene, Nyaru Menteng og Samboja Lestari, for al besøg, og indført øgede sikkerhedsprocedurer for at mindske risikoen for smitte af personale og orangutanger. Blandt andet bærer alle ansatte, der er i kontakt med orangutangerne, masker og beskyttelseshandsker, ligesom de får tjekket deres temperatur to gange dagligt og sendes hjem, hvis de udviser tegn på at være syge. Yderligere er de inddelt i faste teams, der sammen kun tager sig af en specifik gruppe af orangutanger. Genudsættelse i regnskoven af de orangutanger, som har færdiggjort deres rehabiliteringsforløb, er indtil videre også indstillet for at mindske smitterisikoen.

Hjælp os med at beskytte orangutangerne

Kommer smitten først ind på rehabiliteringscentrene bliver det krævende at inddæmme smittespredningen og sikre optimal behandling af eventuelt smittede orangutanger. Dyrlæger og dyrepassere har som andre steder brug for værnemidler og desinfektionsmidler for at beskytte sig selv og de mange orangutanger, og medicin og udstyr til testning og behandling af orangutangerne. Det er en stor udfordring – specielt nu hvor der er stor mangel på både værnemidler og testudstyr på verdensplan og priserne er eksploderet – eksempelvis er priserne på handsker i Indonesien steget med 167% og på masker med næsten 700% i løbet af marts.

Denne ekstraordinære situation er utryg for os alle – helbredsmæssigt såvel som økonomisk. Men hvis vi handler nu kan vi sikre at følgerne ikke bliver katastrofale for personalet og  de cirka 500 forældreløse orangutanger, der gennemgår rehabiliteringsforløb på centrene.

Derfor står vi endnu en gang med hatten i hånden
Og beder alle, der har mulighed, om at støtte os med et beløb, så vi kan sende nødhjælp til BOS Foundations rehabiliteringscentre – hver en krone tæller.
Du kan benytte formularen nedenfor, give et bidrag via MobilePay 53018 eller donere 150 kr. ved at sende en sms med teksten “ABE HJÆLP” til 1414.

Tusind tak fordi du, i denne svære tid, har overskud til at hjælpe med at sikre
at også orangutangerne kommer godt igennem krisen.
Pas godt på dig selv og dine nærmeste og kære!

Red Orangutangen (CVR nr. 36995947) er godkendt som almenvelgørende fond af Skatteministeriet, og som følge af ligningsloven vil donationer, løbende ydelser og gaver til Red Orangutangen betyde fradragsret til giveren. I 2021 udgør det maksimale skattefradrag for privatpersoner 17.000 kr.