I løbet af september og oktober viste vi fire små film, der giver et godt indblik i det, vi gør.

På Facebook og Youtube har du den seneste måneds tid kunne følge et helt særligt indblik i det arbejde, vi og vores partnere gør på Borneo. Under konceptet “efterårs-bio” har vi nemlig løbende udgivet fire små film – en slags mini-dokumentarer – om forholdene for lokalbefolkningen i Borneos regnskov, de orangutanger der ikke kan genudsættes, og om hvordan en orangutang-redning kan foregå.

Hvis du ikke har set filmene endnu, kan du heldigvis se dem lige her:

Orangutang-redning

En kerneopgave for vores partnerorganisation BOS Foundation er – i samarbejde med myndighederne – at redde nødstedte orangutanger. Voksne orangutanger bliver flyttet til trygge skovområder, imens små forældreløse orangutanger kommer til et rehabiliteringscenter. Denne video blev optaget i 2019, da lille Niniek blev reddet.

Overlevelse i en moderne verden

Kan man i en moderne verden leve på en måde, som ikke ødelægger skoven?
Den balance fylder for mange af de oprindelige folk, som lever nær regnskoven på Borneo. For at overleve i en moderne markedsøkonomi, må mange af de mennesker, der lever nær nationalparken Bukit Baka Bukit Raya, fælde træerne eller arbejde med minedrift. Også selvom det både er dårligt for deres eget helbred og for den natur, som altid har haft stor betydning for dem.

Vi og vores partnerorganisation BOS Foundation arbejder med de lokale for at forbedre deres muligheder for leve bæredygtigt.

Unreleasable orangutans

På rehabiliteringscentrene kommer også orangutanger ind, som aldrig kan blive frie igen. Handicap eller traumer gør, at de ikke vil kunne klare sig i naturen. I stedet bor de i såkaldt “sanctuary” på centrene – drømmen er, at de en dag alle kan leve på beskyttede øer i et naturligt miljø.

Dayak Wehea-stammens sjæl

Dayak Wehea er et oprindeligt folk på Borneo – et af de folk, som vi og vores partner BOS Foundation arbejder sammen med. Deres ældgamle kultur er tæt knyttet til naturen, ligesom de stadig lever tæt på regnskoven. Men det er en udfordring at holde fast i traditioner og natursyn og samtidig følge med i den moderne verdens udvikling.

Vil du støtte vores arbejde? Læs mere her