Red Orangutangen opererer gennem partnerskaber på Borneo. Langt de fleste programmer og projekter, som Red Orangutangen er involveret i, er drevet i partnerskab med Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF eller BOS Foundation)

BOS Foundation er den største organisation i Indonesien, som arbejder med og for at redde den kritisk truede orangutang på Borneo.

Siden 2017 har Red Orangutangen knyttet tættere bånd med BOSF, og har indgået et strategisk partnerskab, der forpligter begge parter til et tættere samarbejde. Visionerne og missionen er nemlig de samme for de to organisationer: At redde Borneos orangutang og dens oprindelige levesteder.

Ved at knytte tættere bånd håber begge organisationer på at give hinanden et fælles stærkere mandat, og kunne gøre en større forskel.

Tilstedeværelse og stærke partnerskaber betyder alt

Hos Red Orangutangen kan vi ikke eksekvere på vores mission, hvis ikke vi havde stærke samarbejdspartnere på Borneo. BOSF gør et kæmpe arbejde hver dag, for at løfte de programmer og aktiviteter, som vi støtter og aftaler i fællesskab.

Vi er glade for, at vores samarbejdspartner deler vores mission og ønske om at sikre den bedst mulige velfærd for den enkelte orangutang, samt de bedste levevilkår for de vilde bestande. Orangutangen skal overleve som art og kunne leve i dens naturlige habitat. I denne mission er BOS Foundation uundværlig.

De programaktiviteter, som Red Orangutangen samarbejder med BOSF om på Borneo omfatter blandt andet beskyttelse af de vildtlevende orangutanger i Mawas-området, rehabilitering af forældreløse orangutanger på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng og opkøb og beskyttelse af regnskovsområder til genudsættelse af rehabiliterede orangutanger.

Global partnerskaber er nødvendige

"The orangutan is present in Indonesia, but it belongs to the world. Global partnerships is needed to save the future of the orangutan"

Prof. Dr. Ir. Bungaran Saragih
Prof. Dr. Ir. Bungaran Saragih Chair, BOS Foundation

Om partnerskabet mellem BOS Foundation og Red Orangutangen

"Our bond with Save the Orangutan is more than just a partnership. It's a core foundation for our mutual goal to save Bornean orangutans and their habitats."

Dr. Jamartin Sihite
Dr. Jamartin Sihite CEO, BOS Foundation

Video: Samarbejde er essentielt


Video: Hvad laver BOS Foundation? Fakta om BOS Foundation

BOSF står for Borneo Orangutan Survival Foundation og er en indonesisk non-profit organisation. Grundlagt i 1991 med fokus på at bevare og hjælpe orangutangen på Borneo. BOSF driver blandt andet to rehabiliteringscentre for nødstedte orangutanger, og står for samarbejdet med og tilladelsen fra den indonesiske regering om redning af forældreløse og nødstedte orangutanger, rehabilitering og genudsættelse samt beskyttelse af de vildtlevende orangutanger og deres levesteder.

Besøg BOS Foundations internationale hjemmeside her.