Red Orangutangen har etableret et samarbejde med Borneo Nature Foundation om beskyttelse af ca. 2.000 vildlevende orangutanger i Rungan River området i Central Kalimantan.

Borneo Nature Foundation er en forskningsbaseret, indonesisk organisation, som driver naturbeskyttelsesprogrammer i Sabangau Forest, Rungan River Landscape og Barito Ulu på Borneo.

 Projektet, som Red orangutangen støtter, er finansieret af Civilsamfundspuljen. Projektet skal blandt andet hjælpe den indfødte Dayak-befolkning med at få anerkendt deres rettigheder til jorden i Rungan River området. Rettigheder der også er med til at sikre skoven mod rydning. De 2.000 vilde orangutanger i området har i generationer levet side om side med den lokale Dayak-befolkning. Nu er områdets mangfoldige regnskov truet af omlæggelse til fordel for palmeolieplantager, hvilket vil have altoverskyggende konsekvenser for både orangutanger og mennesker.


Fakta om Borneo Nature Foundation

BNF er udspringer af et mindre tørvemose- og skovprojekt i midten af 1990'erne i det centrale Borneo. De to britiske forskere og botanikere, Jack Rieley og Susan Page påbegyndte en række undersøgelser, og de har indsamlet en stor mængde dokumentation af livet og økosystemet i Sabangau (område i Central Kalimantan). Projektet udviklede sig senere til organisationen Borneo Nature Foundation, i ønsket om at udvide fokus og bevare større dele af Borneos unikke natur og biodiversitet.