Hvordan gør man børn og unge klogere på den natur, der omgiver dem? Det kunne for eksempel være ved at tegne sig til større forståelse.

De mennesker, der bor tæt ved regnskoven, har kæmpe betydning for beskyttelsen af den. Og her har særligt den unge generation stort potentiale som bannerførere i kampen for naturen.

Derfor handler en del af det arbejde, vi laver på Borneo sammen med vores indonesiske partnerorganisation BOS Foundation, om at uddanne de unge på kreative og sjove måder.

I februar afholdt BOS Foundation for eksempel en plakat-tegnekonkurrence blandt skole- og gymnasieelever i skovområdet Samboja Lestari. Et skovområde som er hårdt presset af afskovning, og som snart bliver nabo til Indonesiens nye hovedstad.

”Vi håber at skabe fascination og forståelse for den natur, som de her børn og unge bor tæt på. Forhåbentlig er det med til at få den nye generation til at presse på for mere naturbeskyttelse,” forklarer Marie Sigvardt, som er programleder hos Red Orangutangen.

Læs også: “Jeg tænker altid, at vi gør det for den næste generation”

Nogle af de flotte plakater, som eleverne tegnede om naturødelæggelser. Fotos: Fachmi, BOSF

Eleverne fik tre timer til at finde al deres kreativitet frem og tegne plakater, der viste miljøødelæggelser i skov- eller vandøkosystemer. Efterfølgende skulle de præsentere deres plakater. Det gav både generte og mere selvsikre elever en mulighed for at øve det at tale i offentlighed.

Der var masser af god stemning og gå-på-mod, og der vil komme mange flere lignede arrangementer i fremtiden, der skal styrke båndet mellem børn og unge og deres regnskov.

Tegnekonkurrencen var en del af et projekt støttet af Civilsamfundspuljen (CISU).

Støt vores arbejde