På International Orangutan Day den 19. august svarer Denny Kurniawan, Program Manager på Nyary Menteng rehabiliteringscenter, på jeres spørgsmål. 

Denny Kurniawan er Program Manager på Nyaru Menteng rehabiliteringscenter. Han er klar til at svare på dine spørgsmål (Foto: BOSF)

Denny Kurniawan har sin daglige gang blandt orangutangerne på verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger, Nyaru Menteng. Han er nemlig Program Manager, og det er ham der har det samlede ansvar for hele rehabiliteringsprogrammet. Både skovskole og genudsættelser, post-monitorering i de områder, hvor orangutangerne er sat fri, og de fristedsøer, hvor orangutanger, der ikke kan genudsættes, kan blive gamle.

Nyaru Menteng huser i øjeblikket 265 orangutanger, hvoraf størstedelen bliver trænet i at klare sig selv i regnskoven. Red Orangutangens støtter har en kæmpe betydning for orangutangerne på centeret: Når de adopterer en orangutang, går støtten nemlig til rehabiliteringsarbejdet. Det har gjort Red Orangutangen til den største donor Nyaru Menteng har.

Men hvordan er hverdagen egentlig på Nyaru Menteng? Hvilke historier gemmer sig bag billederne af søde orangutangunger? Og hvordan er det at sætte en orangutang fri i regnskoven?

Nu får du mulighed for at stille de spørgsmål om livet i felten, som du har tænkt så længe over. Vi udvælger spørgsmål og stiller dem til Denny Kurniawan, der virkelig kender til livet og orangutangerne på Nyaru Menteng. Den 19. august fejrer vi Orangutan Day ved at vise Dennys svar på jeres spørgsmål.

Spørgsmålene skal sendes senest den 6. august. De kan sendes i formularen nedenfor eller i kommentarsporet på vores Facebook-side.