Monyo blev reddet den 14. november 2019

En beboer i landsbyen Petuk Liti fandt Monyo alene da han var kun seks måneder gammel og ude af stand til at klare sig selv. Orangutangunger er - indtil de er 7-8 år gamle - helt afhængige af deres mødre for at kunne overleve.

Monyo-1

Nu trives Monyo i Nyaru Mentengs skovskole for forældreløse orangutanger
Heldigvis blev Monyo reddet og i dag trives han og udvikler sine orangutangfærdigheder i trygge og omsorgsfulde rammer på BOS Foundations rehabiliteringscenter Nyaru Menteng i den centrale del af indonesisk Borneo. Men, der er stadig lang vej før han en dag er klar til at vende tilbage til sit rigtige hjem, Borneos regnskov. Foran ham ligger mange års rehabilitering, hvor han skal udvikle sin naturlige orangutangadfærd og lære alle de overlevelsesfærdigheder, han får brug for som vild orangutang.

Monyo 3 (1)

Når du adopterer Monyo får du med det samme et adoptionsbevis på ham og hans historie pr. email.

Derudover sender vi løbende opdateringer om Monyos liv og udvikling til dig, så du kan følge hans liv på Nyaru Menteng. Du vil få et indblik i de faser, han skal igennem for blive klar til at leve i regnskoven på egen hånd en dag. Du hører om, hvordan han trives og udvikler sig og hverdagens genvordigheder og successer.

Monyo_3
Monyo den dag, han ankom til Nyaru Menteng
Monyo 6 (1)
Monyo nyder livet i skovskolen

FAKTA OM MONYO

Køn: han
Center: Nyaru Menteng
Ankomst: 14. november 2019
Alder ved ankomst: 6 mdr.

Du kan hjælpe Monyo det sidste stykke vej tilbage til et liv som vild orangutang i beskyttet regnskov ved at "adoptere" ham.

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

Alle orangutangerne på centrene.
Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Monyo, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.

Redning af forældreløse orangutanger. 
Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.

Forebyggelse gennem oplysning. 
Du bidrager til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder og arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.

Red Orangutangen (CVR nr. 36995947) er godkendt som almenvelgørende fond af Skatteministeriet, og som følge af ligningsloven vil donationer, løbende ydelser og gaver til Red Orangutangen betyde fradragsret til giveren. I 2024 udgør det maksimale skattefradrag for privatpersoner 18.300 kr.

MØD

de andre orangutanger